Roef: "Mijn periode bij Anderlecht is niet top maar ook niet slecht"

Anderlecht wil dat Davy Roef (22) in Spanje meer haar op zijn tanden krijgt. Nadat de jonge keeper gisteren zijn huurcontract bij Deportivo La Coruńa tekende, voegde hij meteen de daad bij het woord. Roef blikte voor het eerst terug op zijn verwijdering naar de bank bij RSCA en zei eerlijk zijn mening. De voorbode van een geslaagde uitleenbeurt?


“Kijk, ik benadruk dat ik geen problemen heb met de technische staf van Anderlecht”, verklapt Roef ons. “Ik bedank hen zelfs voor de kans, maar wat hadden ze verwacht? Dat ik direct zoals Thibaut Courtois zou presteren in mijn eerste seizoen en meteen de titel zou opleveren? Akkoord, ik vond mijn eerste vier maanden bij Anderlecht ook niet top, maar zeker ook niet slecht. Er waren wel wat foutjes, maar goed... Dat maakt toch deel uit van het leven van een profvoetballer.”


Roef praat er voor het eerst over omdat hij rust vond. Maar nadat hij tegen Qabala zijn plaats moest afstaan aan Frank Boeckx, had hij het mentaal wel enkele weken erg lastig. “Het was moeilijk, ja. Weiler gaf me ook niet zoveel uitleg. Hij zei alleen dat dit deel uitmaakte van mijn leerproces als keeper. Nu, als een coach niet tevreden is over een speler heeft hij het recht om die jongen op de bank te zetten.”


De keuze viel zo uiteindelijk op Deportivo. Hij is alvast onder de indruk. “Een stadion van 35.000 man, dat heeft geen enkele ploeg in België. Daarom ben ik ook blij om hier te zijn, want van Anderlecht mocht ik niet naar een andere Belgische club uit de top zes", onthult Roef in Het Nieuwsblad.
"Ze hebben mij hier niet verteld wat mijn status zal zijn, maar ik ben geen idioot: in het begin zal ik niet veel spelen", zei Davy Roef aan La Derničre Heure. "De twee andere doelmannen zijn hier geweldig. Tyton heeft bij PSV en in Duitsland gespeeld, Lux was ooit een vaste waarde in de nationale ploeg van Argentinië."


"Het is ook mijn eigen beslissing om naar hier te komen. Stel dat ik in België naar een andere club was gegaan en daar een fout had gemaakt, dan hadden jullie extra veel kritiek op mij gehad. In Spanje kan ik weer van nul beginnen", legt de 22-jarige uit in Het Laatste Nieuws. Volgens die krant weigerde Roef dan ook een heleboel aanbiedingen. Daarbij zat ook één van Antwerp. Bij de Great Old was Roef sowieso titularis geweest, maar hij verkoos dus een Spaanse uitdaging.


roef

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...