Vlaamse administratie geeft Eurostadion negatief mobiliteitsadvies

Het Eurostadion krijgt een negatief advies van het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare werken (MOW). Het niet respecteren van de 10 meter bouwvrije strook rond autosnelwegen en het ontbreken van garanties voor een voetgangersbrug, traminfrastructuur en toegangen voor fietsers zijn de belangrijkste redenen. 


Het advies dat BRUZZ kon inkijken is niet bindend, maar vormt een belangrijk element in de afweging voor het verlenen van een bouwvergunning. Op 20 december vroeg de gemeente Grimbergen een advies bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken. Grimbergen deed dit om te kunnen oordelen over de bouwaanvraag. Het advies van het departement Mobiliteit en Openbare Werken is negatief. Als redenen haalt het MOW onder meer het ontbreken van concrete garanties en engagementen voor de Tuinbrug aan. Dat is een voetgangersbrug over de Romeinse Steenweg, die vooral gebruikt zal worden door gebruikers van de metro en ander openbaar vervoer.
Ook de heraanleg van de Romeinse Steenweg zelf is niet verzekerd volgens het MOW. Verder ontbreekt een echt engagement om ook de traminfrastructuur gelijktijdig te realiseren met het project, waardoor de doelstellingen gesteld op vlak van openbaar vervoer volgens het MOW niet gehaald zullen worden.Voorts haalt het MOW ook het niet respecteren van de 10 meter bouwvrije strook rond autosnelwegen aan. Het gaat om infiltratieputten en leidingen die gedeeltelijk in deze strook worden aangelegd, en waar dus een absoluut bouwverbod geldt. 
Ten slotte hekelt het advies ook de te lage schatting van het aantal personeelsleden, dat elke dag op de site moet geraken. Zo gaat het project bijvoorbeeld uit van 81 werknemers voor 300 hotelkamers, wat volgens het MOW niet realistisch is. “Dit aantal is te verhogen met de werknemers voor exploitatie en onderhoud van de 300 ‘apart’ hotelkamers. Hierdoor zouden geen 81 maar 300 werknemers nodig zijn."
Het negatief mobiliteitsadvies is aan de gemeente Grimbergen eind vorige week bekend, en ondertekend door de secretaris-generaal van het departement Filip Boelaert.
 

Brusselnieuws

eurostadion rsca

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...