Roef wordt uitgeleend aan Deportivo: "Moest iets doen om te verbeteren"

Davy Roef doet het seizoen uit bij de Spaanse eersteklasser Deportivo. "Ik kom naar Spanje om beter te worden", zegt de doelman, die z'n basisplaats bij Anderlecht was kwijtgespeeld.


Deportivo heeft de komst van Davy Roef bevestigd en de 22-jarige Anderlecht-doelman heeft bij de Spaanse sportkrant Marca al uitvoerig gesproken over zijn uitleenbeurt.
"Bij Anderlecht was ik niet blij dat ik mijn basisplaats kwijtgespeeld was", vertelt Roef, die de voorbije weken zijn plaats tussen de palen aan Frank Boeckx moest laten. "Ik werkte hard om weer te spelen, maar de coach (René Weiler) besliste om me niet in de basis te zetten. Ik moest iets anders doen om te verbeteren en bij Deportivo spelen is de ideale gelegenheid."


"Ik krijg bij Deportivo een uitgelezen kans om in de Spaanse competitie te spelen, de beste ter wereld. Ik zal hard werken om het de andere doelmannen bij Deportivo lastig te maken. Ik kom naar Spanje om beter te worden." Roef wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend. "Er is geen optie om langer dan 6 maanden bij Deportivo te blijven. Maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit."Anderlecht en Deportivo zouden overigens nog meer zaakjes doen, want Ruben Martinez, derde doelman bij Deportivo, zou de omgekeerde beweging maken en naar RSCA afzakken. "Ik ken de kwaliteiten van Ruben niet, maar als je bij Deportivo speelt, dan denk ik dat je altijd kans maakt om bij een topclub in België te spelen", zegt Roef over zijn mogelijke opvolger.

roef

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...