Waarom haalt RSCA derderangs keeper binnen?

RSC Anderlecht wou tijdens de wintermercato een nieuwe doelman aantrekken en er circuleerden heel wat fraaie namen. Maar de supporters blijven nu toch wat op hun honger zitten. Zo staat Paars-Wit op het punt om de derde doelman van Deportivo la Coruna aan te trekken: Rubén Martinez. Volgens onze Waalse collega's ging Anderlecht eerst voor de eerste keeper van Deportivo La Coruña, Przemysław Tytoń. Naar verluidt wilde Anderlecht de Pool met een verleden bij het Duitse VfB Stuttgart en de Nederlandse clubs Roda JC en PSV huren, maar ging Depor. niet akkoord.
Daarop stelden de Spanjaarden Ruben voor. De 32-jarige doelman is slechts derde keeper van Deportivo en kwam dit seizoen amper van de bank. Anderlecht ging akkoord en stuurde in de plaats Davy Roef richting Spanje. De jonge goalie van Anderlecht legde maandag zijn medische testen af bij Depor. De transfers van Ruben en Roef kunnen binnen enkele uren officieel gemaakt worden.
Een vreemde ommekeer bij de nadat eerste vooraanstaande pistes als Ryan, Casteels en Sirigu werden gevolgd. De fans zijn dan ook niet te spreken over deze deal, zeker omdat jeugdproduct Davy Roef de omgekeerde beweging maakt en dus bij Deportivo op de bank zal zitten. Maar volgens La Voz de Galicia zijn er net alleen maar voordelen aan deze ruiloperatie verbonden.


Zo vinden beide clubs in één klap een oplossing én vervanger voor de twee doelmannen, die wilden vertrekken tijdens de wintermercato. Bovendien krijgt RSCA een half seizoen de beschikking over een erg ervaren doelman die het klappen van de zweep kent in de Primera Division. Dit kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van toptalent Mile Svilar en bovendien bewees Rubén in de beker dat hij zelf ook nog een aardig stukje kan keepen.


Roef daarentegen komt helemaal alleen in een voor hem onbekend land en vreemde cultuur terecht. Dat zou hem moeten helpen om meer matuurder te worden, iets wat de voorbije maanden een probleempunt bleek. Bovendien zal hij dagelijks met German Lux en Przemyslaw Tyton kunnen trainen, twee doelmannen die al heel wat ervaring opdeden bij diverse ploegen.


VoetbalNieuws

Ruben roef

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...