Waarom haalt RSCA derderangs keeper binnen?

RSC Anderlecht wou tijdens de wintermercato een nieuwe doelman aantrekken en er circuleerden heel wat fraaie namen. Maar de supporters blijven nu toch wat op hun honger zitten. Zo staat Paars-Wit op het punt om de derde doelman van Deportivo la Coruna aan te trekken: Rubén Martinez. Volgens onze Waalse collega's ging Anderlecht eerst voor de eerste keeper van Deportivo La Coruña, Przemysław Tytoń. Naar verluidt wilde Anderlecht de Pool met een verleden bij het Duitse VfB Stuttgart en de Nederlandse clubs Roda JC en PSV huren, maar ging Depor. niet akkoord.
Daarop stelden de Spanjaarden Ruben voor. De 32-jarige doelman is slechts derde keeper van Deportivo en kwam dit seizoen amper van de bank. Anderlecht ging akkoord en stuurde in de plaats Davy Roef richting Spanje. De jonge goalie van Anderlecht legde maandag zijn medische testen af bij Depor. De transfers van Ruben en Roef kunnen binnen enkele uren officieel gemaakt worden.
Een vreemde ommekeer bij de nadat eerste vooraanstaande pistes als Ryan, Casteels en Sirigu werden gevolgd. De fans zijn dan ook niet te spreken over deze deal, zeker omdat jeugdproduct Davy Roef de omgekeerde beweging maakt en dus bij Deportivo op de bank zal zitten. Maar volgens La Voz de Galicia zijn er net alleen maar voordelen aan deze ruiloperatie verbonden.


Zo vinden beide clubs in één klap een oplossing én vervanger voor de twee doelmannen, die wilden vertrekken tijdens de wintermercato. Bovendien krijgt RSCA een half seizoen de beschikking over een erg ervaren doelman die het klappen van de zweep kent in de Primera Division. Dit kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van toptalent Mile Svilar en bovendien bewees Rubén in de beker dat hij zelf ook nog een aardig stukje kan keepen.


Roef daarentegen komt helemaal alleen in een voor hem onbekend land en vreemde cultuur terecht. Dat zou hem moeten helpen om meer matuurder te worden, iets wat de voorbije maanden een probleempunt bleek. Bovendien zal hij dagelijks met German Lux en Przemyslaw Tyton kunnen trainen, twee doelmannen die al heel wat ervaring opdeden bij diverse ploegen.


VoetbalNieuws

Ruben roef

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...