Anderlecht klopt STVV

Anderlecht is het nieuwe jaar ingegaan met een zege tegen STVV. Paars-wit kreeg twee strafschoppen. In het klassement blijft RSCA tweede, op twee punten van leider Club Brugge.


Met bladblazers werd er nog geprobeerd om het drassige veld beter bespeelbaar te maken, maar het mocht niet baten. De beginfase was niet om aan te zien met veel erbarmelijke passes en glijpartijen. Pas na 25 minuten kregen we een eerste kans te zien: Bruno kopte een vrije trap van Tielemans naast.
Op het halfuur kreeg Anderlecht nog een laat nieuwjaarsgeschenkje. Bolingoli tikte de hiel van Bruno licht aan buiten het zestienmetergebied, maar Wim Smet zag er toch een fout en een strafschop in. Tielemans nam het geschenk graag aan en trapte in twee tijden de 1-0 op het bord, meteen ook de ruststand na een flauwe eerste helft.We vroegen om beterschap na de rust en kregen die gelukkig ook. Het paars-witte tempo ging de hoogte in en STVV loerde op de tegenaanval. Gerkens trapte na een lage voorzet van Dussaut via het been van Nuytinck naast. De Kanaries kwamen beter in de wedstrijd en gingen wat hoger spelen. Toen Dussaut domweg de bal verloor, kon Stanciu ermee aan de haal. Twee ploegmakkers waren gevolgd, maar Stanciu deed het helemaal alleen. Een fraaie kap achter het steunbeen en een krul in de winkelhaak later stond het 2-0.
De wedstrijd leek beslist, maar STVV wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Vijf minuten na het juweeltje van Stanciu tekende Gerkens al voor de aansluitingstreffer. Met nog twintig minuten te spelen een gevaarlijke tussenstand voor de thuisploeg.
STVV wilde nog wel, maar Anderlecht kreeg nog de beste kansen met nog een trap van Chipciu op de paal. In de toegevoegde tijd werd de ingevallen Thelin in de rug gelopen. Anderlecht kreeg een tweede strafschop en Tielemans trof ditmaal in één tijd raak. Meteen na de 3-1 floot Smet de partij ten einde. Anderlecht blijft tweede en volgt op twee punten van leider Club Brugge.

jupilerproleague stvv

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...