Anderlecht klopt STVV

Anderlecht is het nieuwe jaar ingegaan met een zege tegen STVV. Paars-wit kreeg twee strafschoppen. In het klassement blijft RSCA tweede, op twee punten van leider Club Brugge.


Met bladblazers werd er nog geprobeerd om het drassige veld beter bespeelbaar te maken, maar het mocht niet baten. De beginfase was niet om aan te zien met veel erbarmelijke passes en glijpartijen. Pas na 25 minuten kregen we een eerste kans te zien: Bruno kopte een vrije trap van Tielemans naast.
Op het halfuur kreeg Anderlecht nog een laat nieuwjaarsgeschenkje. Bolingoli tikte de hiel van Bruno licht aan buiten het zestienmetergebied, maar Wim Smet zag er toch een fout en een strafschop in. Tielemans nam het geschenk graag aan en trapte in twee tijden de 1-0 op het bord, meteen ook de ruststand na een flauwe eerste helft.We vroegen om beterschap na de rust en kregen die gelukkig ook. Het paars-witte tempo ging de hoogte in en STVV loerde op de tegenaanval. Gerkens trapte na een lage voorzet van Dussaut via het been van Nuytinck naast. De Kanaries kwamen beter in de wedstrijd en gingen wat hoger spelen. Toen Dussaut domweg de bal verloor, kon Stanciu ermee aan de haal. Twee ploegmakkers waren gevolgd, maar Stanciu deed het helemaal alleen. Een fraaie kap achter het steunbeen en een krul in de winkelhaak later stond het 2-0.
De wedstrijd leek beslist, maar STVV wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Vijf minuten na het juweeltje van Stanciu tekende Gerkens al voor de aansluitingstreffer. Met nog twintig minuten te spelen een gevaarlijke tussenstand voor de thuisploeg.
STVV wilde nog wel, maar Anderlecht kreeg nog de beste kansen met nog een trap van Chipciu op de paal. In de toegevoegde tijd werd de ingevallen Thelin in de rug gelopen. Anderlecht kreeg een tweede strafschop en Tielemans trof ditmaal in één tijd raak. Meteen na de 3-1 floot Smet de partij ten einde. Anderlecht blijft tweede en volgt op twee punten van leider Club Brugge.

jupilerproleague stvv

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...