Michel Verschueren: "Allemaal mensen, familie van mijn wereld die er niet meer zijn"

Michel Verschueren heeft in de laatste jaren heel wat goede vrienden moeten afstaan, en dat valt hem stilaan zwaar. Hij wordt bijzonder vaak geconfronteerd met de dood. Ook Verschueren zelf was er bijna niet meer geweest.Verschueren geeft in HNB aan hoe hard hij zijn vrienden mist. "Ik werd de laatste tijd geconfronteerd met iets waar ik eerder nooit aan dacht. De dood. Op korte tijd was ik op vier begrafenissen. Van Swat Van der Elst, Jean Cornelis, Jean Trappeniers en Martin Lippens. Op die van Keshi en Nico de Bree in het buitenland kon ik niet zijn. Zes basisspelers van het grote Anderlecht. Op zes maanden."


Erg opgewekt wordt een mens daar natuurlijk niet van. "Daardoor ben ik beginnen nadenken over het leven en de dood. Er kwamen nog véél namen boven: Louis Wouters, Roger Petit, Jan Peeters, Constant Vanden Stock, Raymond Goethals, Antoine Van Hove, John Cordier, Tomislav Ivic, Guy Thys ... Allemaal mensen van mijn wereld die er niet meer zijn. Allemaal mijn familie. Die aan het verdwijnen is. Zoals ik zeven jaar geleden bijna weg was."


Met dat laatste verwijst hij naar zijn eigen gezondheidsproblemen. "Mijn vrouw had mij 's morgens op de grond naast mijn bed gevonden. Een acute niercrisis. Er volgde een miraculeuze redding, ik had nog twee uur te leven toen men na zes dagen de juiste medicatie vond. Ik heb weer moeten leren spreken, lopen, alles ... Ik heb gevochten, ben doorgegaan en heb er verder niet meer bij stilgestaan. Sedert enkele maanden ben ik wel dieper over de dood gaan denken. Maar niet met het gedacht: binnenkort ben ik ook weg. Integendeel. Ik ben nu 85, ben nog goed van geest en lichaam: ik blijf werken."

Voetbalprimeur

verschueren

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...