Michel Verschueren: "Allemaal mensen, familie van mijn wereld die er niet meer zijn"

Michel Verschueren heeft in de laatste jaren heel wat goede vrienden moeten afstaan, en dat valt hem stilaan zwaar. Hij wordt bijzonder vaak geconfronteerd met de dood. Ook Verschueren zelf was er bijna niet meer geweest.Verschueren geeft in HNB aan hoe hard hij zijn vrienden mist. "Ik werd de laatste tijd geconfronteerd met iets waar ik eerder nooit aan dacht. De dood. Op korte tijd was ik op vier begrafenissen. Van Swat Van der Elst, Jean Cornelis, Jean Trappeniers en Martin Lippens. Op die van Keshi en Nico de Bree in het buitenland kon ik niet zijn. Zes basisspelers van het grote Anderlecht. Op zes maanden."


Erg opgewekt wordt een mens daar natuurlijk niet van. "Daardoor ben ik beginnen nadenken over het leven en de dood. Er kwamen nog véél namen boven: Louis Wouters, Roger Petit, Jan Peeters, Constant Vanden Stock, Raymond Goethals, Antoine Van Hove, John Cordier, Tomislav Ivic, Guy Thys ... Allemaal mensen van mijn wereld die er niet meer zijn. Allemaal mijn familie. Die aan het verdwijnen is. Zoals ik zeven jaar geleden bijna weg was."


Met dat laatste verwijst hij naar zijn eigen gezondheidsproblemen. "Mijn vrouw had mij 's morgens op de grond naast mijn bed gevonden. Een acute niercrisis. Er volgde een miraculeuze redding, ik had nog twee uur te leven toen men na zes dagen de juiste medicatie vond. Ik heb weer moeten leren spreken, lopen, alles ... Ik heb gevochten, ben doorgegaan en heb er verder niet meer bij stilgestaan. Sedert enkele maanden ben ik wel dieper over de dood gaan denken. Maar niet met het gedacht: binnenkort ben ik ook weg. Integendeel. Ik ben nu 85, ben nog goed van geest en lichaam: ik blijf werken."

Voetbalprimeur

verschueren

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...