Thelin: "Zlatan geeft me advies op en naast het veld"

Isaac Kiese Thelin is de man die René Weiler nodig had. Een ander type dan Lukasz Teodorczyk. Misschien niet zo doelgericht, maar hardwerkend en intelligent. De Zweed legde zelf zijn referentiebrieven voor. En die komen van niet de minsten.


Er zijn al redelijk veel Zweden die het niet konden maken in België, maar wat Thelin betreft, zijn er wel jongens die in hem geloven. Zlatan Ibrahimovic bijvoorbeeld. Die gaf hem na zijn eerste match met de nationale ploeg één van de mooiste complimenten. "Hij zei dat ik een grote toekomst voor me had", knikte Thelin vrijdagmiddag. "Als je dat hoort van iemand als Zlatan, maakt je dat enorm blij. En je wilt dan ook bewijzen dat hij gelijk heeft. Hij geeft me advies op en naast het veld. Op het veld is hij een wereldspeler, ernaast een geweldige mens. Ik heb enorm veel respect voor hem. Schrik in het begin? Nee hoor, ik behandel hem zoals elke andere speler."


En dan was er nog een icoon van het Zweedse voetbal, een idool zelfs, dat hem een hart onder de riem stak. "Als kind was ik grote fan van Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona...). Ik vierde mijn doelpunten zoals hem, met de tong uit de mond en de vingers naast het hoofd. Dat doe je als je kind bent en je bent fan. Ik heb ooit een match gespeeld tegen zijn ploeg. Hij was toen al coach. Hij zei ook dat ik een goeie speler was."

Voetbalkrant

thelin

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...