Thelin: "Zlatan geeft me advies op en naast het veld"

Isaac Kiese Thelin is de man die René Weiler nodig had. Een ander type dan Lukasz Teodorczyk. Misschien niet zo doelgericht, maar hardwerkend en intelligent. De Zweed legde zelf zijn referentiebrieven voor. En die komen van niet de minsten.


Er zijn al redelijk veel Zweden die het niet konden maken in België, maar wat Thelin betreft, zijn er wel jongens die in hem geloven. Zlatan Ibrahimovic bijvoorbeeld. Die gaf hem na zijn eerste match met de nationale ploeg één van de mooiste complimenten. "Hij zei dat ik een grote toekomst voor me had", knikte Thelin vrijdagmiddag. "Als je dat hoort van iemand als Zlatan, maakt je dat enorm blij. En je wilt dan ook bewijzen dat hij gelijk heeft. Hij geeft me advies op en naast het veld. Op het veld is hij een wereldspeler, ernaast een geweldige mens. Ik heb enorm veel respect voor hem. Schrik in het begin? Nee hoor, ik behandel hem zoals elke andere speler."


En dan was er nog een icoon van het Zweedse voetbal, een idool zelfs, dat hem een hart onder de riem stak. "Als kind was ik grote fan van Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona...). Ik vierde mijn doelpunten zoals hem, met de tong uit de mond en de vingers naast het hoofd. Dat doe je als je kind bent en je bent fan. Ik heb ooit een match gespeeld tegen zijn ploeg. Hij was toen al coach. Hij zei ook dat ik een goeie speler was."

Voetbalkrant

thelin

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...