Herman Van Holsbeeck: "We zullen in de komende 14 dagen wel zien wat we nog gaan doen"

Met Adrien Trebel heeft Anderlecht al een grote naam binnengehaald, maar het huiswerk van RSCA-manager Herman Van Holsbeeck is nog niet af. Nicolas Lombaerts en Koen Casteels figureren op zijn verlanglijstje. "Maar over Lombaerts maak ik me niet te veel illusies. En als er een doelman bijkomt, dan weet ik welke keeper Weiler wil."


Vooral in het defensieve compartiment lijkt Anderlecht nog op versterking te azen. "Maar coach René Weiler is zeer tevreden met de groep die hij heeft", counterde Herman Van Holsbeeck op de persvoorstelling van aanwinst Adrien Trebel.
"Op stage heeft Hannes Delcroix getoond dat hij ongelofelijk talentrijk is. En ook Olivier Deschacht is aan het knokken om de komende maanden voor de zoveelste keer te laten zien dat je met hem altijd rekening moet houden."


Nicolas Lombaerts werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met Anderlecht, maar het kwam niet tot een deal met Zenit Sint-Petersburg. Zou het deze keer wel tot een transfer kunnen komen?
"Met de Russen is het weer zoals in augustus: de prijs verandert elke week. Dat is dus een moeilijk dossier. Het zou gek zijn om hem niet te nemen, maar ik weet hoe moeilijk het is om met de mensen van Zenit te spreken met een akkoord als doel. Ik maak me dus niet te veel illusies over Nicolas."Frank Boeckx duwde Davy Roef de voorbije maanden naar de bank. Behoudt Anderlecht het vertrouwen in Boeckx of zal het nog een nieuwe doelman aantrekken? "Als er eentje bijkomt, dan weet ik welke doelman Weiler wil. Hij kent de mentaliteit van die doelman, maar ik weet niet of ik die operatie kan realiseren", legt Van Holsbeeck uit.
"Of ik het over Koen Casteels heb? Er zijn twee doelmannen. En Casteels zit bij Wolfsburg en daar moeten ze een alternatief hebben als ze hem laten gaan. Maar ik heb nog iets in mijn mouw. Of Salvatore Sirigu (Sevilla) een optie is? Dat is een topkeeper, maar hij heeft de voorbije maanden weinig gespeeld. We zullen in de komende 14 dagen wel zien wat we doen."

Sporza

vanholsbeeck boeckx roef lombaerts trebel

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...