Herman Van Holsbeeck: "We zullen in de komende 14 dagen wel zien wat we nog gaan doen"

Met Adrien Trebel heeft Anderlecht al een grote naam binnengehaald, maar het huiswerk van RSCA-manager Herman Van Holsbeeck is nog niet af. Nicolas Lombaerts en Koen Casteels figureren op zijn verlanglijstje. "Maar over Lombaerts maak ik me niet te veel illusies. En als er een doelman bijkomt, dan weet ik welke keeper Weiler wil."


Vooral in het defensieve compartiment lijkt Anderlecht nog op versterking te azen. "Maar coach René Weiler is zeer tevreden met de groep die hij heeft", counterde Herman Van Holsbeeck op de persvoorstelling van aanwinst Adrien Trebel.
"Op stage heeft Hannes Delcroix getoond dat hij ongelofelijk talentrijk is. En ook Olivier Deschacht is aan het knokken om de komende maanden voor de zoveelste keer te laten zien dat je met hem altijd rekening moet houden."


Nicolas Lombaerts werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met Anderlecht, maar het kwam niet tot een deal met Zenit Sint-Petersburg. Zou het deze keer wel tot een transfer kunnen komen?
"Met de Russen is het weer zoals in augustus: de prijs verandert elke week. Dat is dus een moeilijk dossier. Het zou gek zijn om hem niet te nemen, maar ik weet hoe moeilijk het is om met de mensen van Zenit te spreken met een akkoord als doel. Ik maak me dus niet te veel illusies over Nicolas."Frank Boeckx duwde Davy Roef de voorbije maanden naar de bank. Behoudt Anderlecht het vertrouwen in Boeckx of zal het nog een nieuwe doelman aantrekken? "Als er eentje bijkomt, dan weet ik welke doelman Weiler wil. Hij kent de mentaliteit van die doelman, maar ik weet niet of ik die operatie kan realiseren", legt Van Holsbeeck uit.
"Of ik het over Koen Casteels heb? Er zijn twee doelmannen. En Casteels zit bij Wolfsburg en daar moeten ze een alternatief hebben als ze hem laten gaan. Maar ik heb nog iets in mijn mouw. Of Salvatore Sirigu (Sevilla) een optie is? Dat is een topkeeper, maar hij heeft de voorbije maanden weinig gespeeld. We zullen in de komende 14 dagen wel zien wat we doen."

Sporza

vanholsbeeck boeckx roef lombaerts trebel

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...