Ook stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Eurostadion

Nadat eerder al Wemmel een bezwaarschrift indiende tegen de komst van het Eurostadion op Parking C in Grimbergen, kant nu ook Vilvoorde zich tegen het project. "Als het er komt, dan creëren we dagelijks de mobiliteitsproblemen van tijdens Batibouw en het Autosalon," zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A)."Het is volkomen absurd dat een project als dit een plaats zou krijgen op Parking C," zegt burgemeester Hans Bonte. "Niet alleen op gebied van milieu maar ook qua mobiliteit zou dit een ramp betekenen voor de hele regio, die nu al gekenmerkt wordt door de hoogste hoeveelheid fijn stof. Dat zou alleen maar erger worden. Als het stadion, de kantoren, de horeca en de ondergrondse parking met 10.000 plaatsen er komen, dan creëert men dagelijks het fileleed dat we nu merken wanneer Batibouw of het Autosalon op de Heizelvlakte plaatsvindt," gaat de burgemeester verder. "Daardoor zullen ook Koningslo en Strombeek-Bever verzadigd geraken."


Volgens Bonte is het eveneens absurd dat de bouwvergunning op lokaal niveau beslecht wordt. "Het is onbegrijpelijk dat de gemeente Grimbergen zich over die vergunning moet buigen. Over zo'n project moet op hoger niveau beslist worden."
Naast het indienen van een bezwaarschrift geeft de Zennestad ook een negatief advies. Als buurgemeente moet Vilvoorde namelijk ook een advies geven over het project.

eurostadion rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...