Frank Boeckx: "Mocht ik trainer zijn zou ik mezelf opstellen"

Frank Boeckx heeft zich de voorbije maanden opgewerkt van de vergeetput tot eerste doelman van Anderlecht. "Maar ik heb geen revanchegevoelens", zegt Boeckx op de stage in La Manga. Over ploeggenoot Lukasz Teodorczyk liet de guitige keeper deze opvallende quote optekenen: "Hij doet zich dommer voor dan hij is."Twee jaar geleden leek de carrière van Frank Boeckx op een dood spoor te zitten toen hij geen nieuw contract kreeg bij tweedeklasser Antwerp.
Anderlecht gooide hem een reddingsboei, als derde doelman. Maar de drenkeling van toen is nu een trotse stuurman. "Het zal misschien vreemd klinken, maar ik heb er altijd in geloofd dat ik eerste doelman van Anderlecht zou worden. Jan Van Steenberghe was ook derde doelman bij Anderlecht, tot hij plots mocht meedoen in de Champions League. Daarom moet je ook altijd voluit blijven trainen, of je nu eerste, tweede of derde doelman bent. Want het kan snel gaan."


Boeckx leek afgeschreven, maar terugkijken wil hij niet. "Revanchegevoelens tegenover de mensen die niet in mij geloofden heb ik niet. Ik werk voor mezelf, niet voor anderen. Ik ben blij dat ik hun ongelijk heb kunnen bewijzen, als ze al ongelijk hadden. Ik heb wel een tijdje het plezier in het voetbal verloren. Maar bij Anderlecht is alles perfect geregeld. Dan ligt het enkel aan jezelf als je niet kunt terugkeren uit zo'n dal. En ik heb er keihard voor gewerkt."Gaat Frank Boeckx ervan uit dat hij ook na de winterstop nog de eerste keuze is van trainer Weiler? "De trainer beslist uiteraard, maar mocht ik trainer zijn, ik zou mezelf altijd opstellen", lacht hij.
"Ik ben er ook niet mee bezig of de club nog een extra doelman zal halen of niet. Ik heb geen invloed op die beslissing, dus ik wil er ook niet van wakker liggen."Frank Boeckx werd in 2016 30 jaar, maar toch torst hij nog altijd het imago van een speelvogel met zich mee. "Ik ben nochtans altijd serieus met mijn vak bezig geweest. Toch vind ik dat er naast het voetbal ook ruimte moet zijn om te kunnen lachen. Ik draai al 12 jaar mee in het profvoetbal en ik heb een goeie band met mijn collega's. Dan is het logisch dat er heel wat anekdotes over mij de ronde doen. Ik lach veel en graag, maar humor is ook een teken van intelligentie. Daarom dat comedians het vaak zo goed doen in De Slimste Mens. Ik wil zelf ook over alles wat kunnen meepraten, maar daarom lukt dat niet altijd", relativeert Boeckx zijn eigen intelligentie.
De heropstanding van Frank Boeckx mag dan een van de opmerkelijkste verhalen bij Anderlecht geweest zijn in de heenronde, dé figuur bij paars-wit was ongetwijfeld Lukasz Teodorczyk. De Pool scoort met zijn ogen dicht, maar blijft naast het veld een enigma. "Hij ligt nochtans goed in de groep, maar je moet eerst zijn vertrouwen winnen voor hij met je begint te spreken. Daarom dat de journalisten geen hoogte van hem kunnen krijgen. Maar hij is een joviale jongen, die zich in de pers wellicht wat dommer voordoet dan hij is. Wat op zich dan weer slim is van hem."

Sporza

boeckx

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...