Wilhelmsson: "Thelin is niet snel maar compenseert met goede balbehandeling en kopspel"

Anderlecht verraste donderdag met de komst van Isaac Thelin, een 24-jarige Zweedse aanvaller die voor zes maanden van Bordeaux wordt gehuurd. Maar wat mogen we van de Brusselse winteraanwinst verwachten?


"Thelin is een echte nummer 9, die als aanspeelpunt kan dienen en weegt op een verdediging", vertrouwt Nicolas Le Gardien, die Bordeaux van nabij volgt voor Sud Ouest ons toe. "Bij Bordeaux sloop er echter veel afval in zijn spel, met slechte balcontacten en technische fouten. Hij heeft een reeks duels nodig om zijn vertrouwen terug te vinden."


Anderlecht kon in het huurcontract van Thelin een aankoopoptie steken. "Dat is toch een teken aan de wand dat Bordeaux niet meer echt op hem rekent", gaat Le Gardien verder. "Toch geloof ik in zijn progressiemarge."


"Zijn seizoen 2015/16 ging grotendeels in rook op vanwege een hielblessure. Toen vervolgens Gourvennec aan het roer kwam, paste hij niet meer in de plannen. De nieuwe T1 houdt meer van wendbare spitsen. Hoewel hij weinig speelde, was zijn mentaliteit uitstekend. Hij klaagt nooit en werkt altijd hard", besluit Le Gardien met een element dat René Weiler zal plezieren.


Volgens ex-speler Christian Wilhelmsson deed Paars-Wit een goede zaak met het aantrekken van Thelin. "Niet de snelste, maar hij compenseert dat met een goeie balbehandeling en een goed kopspel. Het is wel een jongen die vertrouwen nodig heeft van de coach. Zoekt Weiler vooral gasten die veel willen lopen? Dan moeten ze mij terughalen, hè. Neen, Thelin zal alles doen wat de trainer eist", klonk het in Het Nieuwsblad.


Bij Bordeaux was de Zweed wel op een zijspoor geraakt. Toch ziet Wilhelmsson zijn vertrek naar Anderlecht niet als een stap terug. "Voor Thelin is de stap van Bordeaux naar Anderlecht eigenlijk geen stap achteruit. Het is een stapje opzij, want Anderlecht is toch niet minder dan Bordeaux. Integendeel. Beide partijen kunnen een goeie zaak doen."


Voetbalkrant

thelin

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...