Wilhelmsson: "Thelin is niet snel maar compenseert met goede balbehandeling en kopspel"

Anderlecht verraste donderdag met de komst van Isaac Thelin, een 24-jarige Zweedse aanvaller die voor zes maanden van Bordeaux wordt gehuurd. Maar wat mogen we van de Brusselse winteraanwinst verwachten?


"Thelin is een echte nummer 9, die als aanspeelpunt kan dienen en weegt op een verdediging", vertrouwt Nicolas Le Gardien, die Bordeaux van nabij volgt voor Sud Ouest ons toe. "Bij Bordeaux sloop er echter veel afval in zijn spel, met slechte balcontacten en technische fouten. Hij heeft een reeks duels nodig om zijn vertrouwen terug te vinden."


Anderlecht kon in het huurcontract van Thelin een aankoopoptie steken. "Dat is toch een teken aan de wand dat Bordeaux niet meer echt op hem rekent", gaat Le Gardien verder. "Toch geloof ik in zijn progressiemarge."


"Zijn seizoen 2015/16 ging grotendeels in rook op vanwege een hielblessure. Toen vervolgens Gourvennec aan het roer kwam, paste hij niet meer in de plannen. De nieuwe T1 houdt meer van wendbare spitsen. Hoewel hij weinig speelde, was zijn mentaliteit uitstekend. Hij klaagt nooit en werkt altijd hard", besluit Le Gardien met een element dat René Weiler zal plezieren.


Volgens ex-speler Christian Wilhelmsson deed Paars-Wit een goede zaak met het aantrekken van Thelin. "Niet de snelste, maar hij compenseert dat met een goeie balbehandeling en een goed kopspel. Het is wel een jongen die vertrouwen nodig heeft van de coach. Zoekt Weiler vooral gasten die veel willen lopen? Dan moeten ze mij terughalen, hè. Neen, Thelin zal alles doen wat de trainer eist", klonk het in Het Nieuwsblad.


Bij Bordeaux was de Zweed wel op een zijspoor geraakt. Toch ziet Wilhelmsson zijn vertrek naar Anderlecht niet als een stap terug. "Voor Thelin is de stap van Bordeaux naar Anderlecht eigenlijk geen stap achteruit. Het is een stapje opzij, want Anderlecht is toch niet minder dan Bordeaux. Integendeel. Beide partijen kunnen een goeie zaak doen."


Voetbalkrant

thelin

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...