Weiler: "Verdienden overwinning"

Wat moet je van Anderlecht tegenwoordig toch maken? Schitterend is het voetbal allesbehalve, maar ze graaien wel de punten mee en staan op twee eenheden van leider Club Brugge. René Weiler onthoudt vooral dat laatste.

"Geweldig dat we hier drie punten rapen", zei René Weiler.  "De rode kaart heeft uiteraard veel veranderd, want we zagen af in de eerste helft. We verloren te gemakkelijk de bal en Gent verdiende de openingstreffer. Maar we hadden snel een antwoord klaar. In de tweede helft profiteren we dan van de rode kaart met twee doelpunt, maar dat konden er ook drie zijn en verdienden we de overwinning. De speler van de match? Het team."


"Ik heb in de kleedkamer gehoord dat het een heel zware rode kaart was. En dan kan ik de ontgoocheling van Gent heel goed begrijpen. Maar goed, ik kan me nu ook direct 3-4 fases voor de geest halen waarin wij benadeeld werden door beslissingen van de refs dit seizoen en zelfs in deze wedstrijd."


"We hebben hier een hele goeie zaak gedaan en ben dan ook blij met de drie punten. Hoe het kwam dat we drievierde van de match het spel ondergaan? We leden veel balverlies op het middenveld. Maar dat is normaal: we hebben veel jonge spelers op het middenveld. Youri en Leander hebben in deze match ook weer iets bijgeleerd", zegt Weiler.

weiler gent

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...