Kara: "Niemand is groter dan de club ook Deschacht niet"

Vorige week zorgde trainer René Weiler voor een klein bommetje door clubicoon Olivier Deschacht naar de b-kern te sturen. Ook Kara Mbodji heeft daar zo zijn mening over. 


De Senegalees was gisteren te gast in 'La Tribune', de Waalse tegenhanger van 'Extra Time'. Ook het onderwerp Olivier Deschacht kwam ter sprake en de Senegalees was duidelijk: "Niemand is groter dan de club. Het is niet omdat Olivier een Anderlecht-icoon is dat hij belangrijker is dan de club. Hij is uiteindelijk een speler als een ander. Wat niet wil zeggen dat ik enorm veel respect voor hem heb", aldus Kara.


"De coach neemt beslissingen en die moet je respecteren", gaat de Senegalees verder, "Iedereen gist maar wat zonder echt te weten wat er zich heeft afgespeeld. Olivier en de coach hebben gepraat en dat is nu het belangrijkste. Hopelijk komt Olivier nu vlug terug bij de groep."


In de voorbereiding kwam hij ook in conflict met Weiler. "Op het moment dat Weiler aankwam, zou ik vertrekken naar Engeland. Er was een bod en een akkoord. Het is uiteindelijk niet doorgegaan. Maar voor de coach was het duidelijk: ik maakte geen deel uit van zijn plannen omdat ik de club zou verlaten", vertelt de Senegalees over die periode in La Tribune.


"Ik werd voor een maand naar de beloften gestuurd. Dat was helemaal niet makkelijk, maar ik heb er alles aan gedaan om terug in de ploeg te komen", aldus Kara, die ondertussen wél een goede relatie met Weiler heeft. "Ik respecteer hem. Hi is eerlijk en rechtuit tegen iedereen. Het maakt hem niet uit of Kara of iemand anders voor zijn neus staat."Een andere speler uit Senegal heeft het moeilijker bij RSCA. Dat is zijn landgenoot Stephane Badji. De middenvelder krijgt veel kritiek van pers en publiek. Kara neemt het op voor hem.
"Hij is de speler die het hardst werkt. Hij heeft een goede mentaliteit en ook het niveau voor Anderelcht. Ik ken hem al zeer lang. We speelden samen bij de jeugdploegen van Senegal. Ik begrijp niet dat hij fluitconcerten over zich heen krijgt bij sommige verkeerde passes, en andere spelers die hetzelfde doen, krijgen het dan niet te horen. Hij geeft altijd het maximum. Hij zal blijven verder werken", zegt de speler in La Tribune.


VoetbalBelgië

kara deschacht latribune

Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"

Meer nieuws...