Michel Verschueren neemt afscheid van zijn Saint-Guidon

Michel Verschueren ziet zijn rol veranderen bij RSC Anderlecht. De 85-jarige ex-manager van Anderlecht reageerde via Twitter op zijn afscheid als gedelegeerd bestuurder van de nv Saint-Guidon. 



Verschueren is de succesvolste manager ooit van Anderlecht. Hij was maar liefst 23 jaar manager van Anderlecht. Nadien nam Herman Van Holsbeeck het over. Sinds 2003 was Verschueren wel nog in een andere functie actief bij de club.
"Het is mooi geweest en ik ben er als stichter al die jaren zeer gelukkig geweest", aldus Verschueren. 

'Mr. Michel', was jarenlang het boegbeeld van paars-wit, legt daarmee zijn laatste operationele functie in de voetbalclub neer.


Het ontslag van Verschueren kadert in een bredere operationele herschikking die de eersteklasser momenteel als bedrijf doorvoert, meldt de website derijkstebelgen.be en wordt bevestigd door Jo Van Biesbroeck, topman van de club.
‘Het restaurant en de catering zijn samengebracht onder de koepel van RSC Anderlecht’, zegt Van Biesbroeck. ‘De club is nu voor 100 procent eigenaar van die activiteiten.’ De nv Saint Guidon wordt omgevormd tot de RSC Anderlecht Events. Die vernieuwde vennootschap komt rechtstreeks onder de exploitatievennootschap.
Ook andere activiteiten zoals de fanshop zijn op die manier herschikt. Er is ook een nieuwe raad van bestuur gevormd in RSCA Events: daarin zetelen Herman Van Holsbeeck, René Trullemans en Van Biesbroeck zelf.



Van Biesbroeck wordt beschouwd als een vertrouweling van Alexandre Van Damme, een telg uit de aandeelhoudersfamilie van AB Inbev. Hij wordt beschouwd als de nieuwe sterke man achter de club, en zou een optie hebben op de aandelen van Roger Vanden Stock en zijn familie. Saint Guidon zet de functie van restaurant gewoon verder, onder het beheer van de familie Vanden Stock.

VoetbalNieuws

verschueren

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...