Leander Dendoncker speelt zondag al 100ste wedstrijd voor RSCA

Leander Dendoncker (21) speelt zondag zijn 100ste officiŽle wedstrijd voor Anderlecht. Na Praet en Tielemans alweer een eigen jeugdproduct dat die kaap bereikt.


"Gaat het echt zo snel?" Jean Kindermans (52) lacht eens wanneer hij verneemt dat Leander Dendoncker dit weekend de kaap van 100 wedstrijden zal bereiken. De tijd vliegt. Op zijn netvlies staan nog de beelden gebrand van de puberende West-Vlaming in het shirt van de U15 van Roeselare. 


Op zijn 21ste oogt het parcours van Leander Dendoncker redelijk indrukwekkend. Champions League gespeeld, Rode Duivel geworden. Kindermans, technisch directeur van de geroemde jeugdopleiding van Anderlecht, mag die pluim mee op zijn hoed steken. "De prestaties van Dendoncker nemen wij vaak als voorbeeld voor de opkomende jeugd", begint Kindermans tegenover Het Laatste Nieuws.


"Ik zie Leander nog altijd toekomen als U15. Hij speelde toen als nummer 10, ik zag meteen dat dat niet gemakkelijk ging worden", zegt Kindermans, "Toen ik hem zag spelen zag ik dat hij veel meer mogelijkheden had als verdedigende middenvelder of centrale verdediger. Al waren hij en zijn familie niet onmiddellijk akkoord met mijn visie. Maar het is uiteindelijk toch gelukt om hen te overtuigen. En zie nu."


"Leander is nooit geen supertalent geweest", gaat de technisch directeur verder, "Niet zoals Tielemans en Lukaku en dergelijke. En net daarom haal je er veel meer voldoening uit als zo iemend doorbreekt en een vaste waarde wordt. We kunnen alleen maar fier zijn op wat Leander al bereikt heeft. Hij is een voorbeeld voor onze jongeren dat je er met hard werk en doorzettingsvermogen toch wel geraaktĒ, besluit de technisch directeur. 

Het Laatste Nieuws

dendoncker

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...