Brussels organisatiecomitÚ en UEFA stellen logo speelstad Brussel voor

De Europese Voetbalbond UEFA en het Brussels organisatiecomitÚ voor Euro 2020 hebben woensdag in het Brusselse stadhuis hun logo voorgesteld en "daarmee de aanloop naar Euro 2020 op gang getrapt". "We waren met Brussel al pioniers voor Euro 2000, dat zijn we nu opnieuw voor Euro 2020", was de voorzitter van het Brussels organisatiecomitÚ Alain Courtois trots.


"We zijn fier dat Brussel tot de dertien steden behoort voor dit Europees Kampioenschap, verspreid over dertien steden in verschillende landen", opende Brussels burgemeester Yvan Mayeur. "BelgiŰ en Brussel in het bijzonder, hebben een grote staat van dienst in het voetbal en daarom is het voor mij vanzelfsprekend dat de aftrap van Euro 2020 in Brussel plaatsvindt." 


Guy Vanhengel, Brussels minister van FinanciŰn en Begroting, beaamde: "We willen het beste van Brussel laten zien aan Europa en een infrastructuur neerzetten waar toekomstige generaties van kunnen profiteren. We willen dat overigens niet enkel met Euro 2020. We dromen eveneens van de organisatie van een WK atletiek of waarom niet nog eens een Tourstart naar Brussel halen?"


De UEFA was in Brussel vertegenwoordigd door vicevoorzitter Michael van Praag. "Meteen na de lancering van ons idee om het EK in heel Europa te organiseren, sprong de kandidatuur van Brussel eruit", aldus de Nederlander. "Ondanks het feit dat het Eurostadion er nog niet is, was het steeds een voorbeeld voor andere speelsteden." 


UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin sprak in een videobooschap nog eens zijn dank voor Brussel uit. "We zijn ervan overtuigd dat de voorbereidingen voortreffelijk verlopen en er voor Brussel een belangrijke rol is weggelegd in het succes van het tornooi." Alain Courtois, voorzitter van het Brussels organisatiecomitÚ, benadrukte ten slotte het pionierswerk van de stad Brussel. "Ik moet zeggen dat dit voor mij een emotioneel moment is, twintig jaar na een uiterst succesvol Euro 2000 organiseren we opnieuw mee een EK voetbal. We waren in 1995 al pioniers door de organisatie van het EK, samen met Nederland, voor het eerst als een duo-organisatie te bepleiten. We hebben daar nadien, zowel op EK's (Oostenrijk en Zwitserland in 2008 en Polen en Oekra´ne in 2012, red.) als op WK's (Japan en Zuid-Korea in 2002, red.), al veel navolging op gekregen. Ook nu horen we opnieuw bij de grondleggers van het idee van een EK in dertien verschillende steden. Vandaag openen we als eerste speelstad onze eigen website met het oog op het EK en trappen we daarmee de aanloop naar Euro 2020 op gang."


Zie HIER Logo.

eurostadion rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...