Weiler doet het slechter dan Hasi

RSC Anderlecht speelde dit weekend twee punten kwijt in het Astridpark na de topper tegen Club Brugge. Dit seizoen gaat het paars-wit niet voor de wind in eigen huis, bewijzen de statistieken.


Anderlecht speelde negen thuiswedstrijden dit seizoen, waarvan het er amper vijf winnend kon afsluiten. Tegen zowel Club Brugge (0-0), KV Oostende (2-2) en AA Gent (2-2) speelde de Brusselaars gelijk. KVC Westerlo kwam zelfs onverwacht met 1-2 winnen in het Constant Vandenstock-Stadion.


Enkel tegen Moeskroen (7-0) en KV Kortrijk (5-1) kon Anderlecht zijn wil opleggen in de wedstrijd. Tegen KV Mechelen (2-0), Sporting Charleroi (3-2) en Lokeren (1-0) werden telkens met de hakken over de sloot gewonnen. Anderlecht haalde in totaal dus 18 op 27, oftewel 66,67% van de punten. Het verloor al negen punten in het eigen stadion. Dat is te veel voor een topclub als Anderlecht.Vorig seizoen haalde paars-wit onder Besnik Hasi nog een indrukwekkende 83,33% van de punten in het Constant Vanden Stockstadion. Het won maar liefst 15 van zijn 20 gespeelde thuiswedstrijden en speelde slechts vijfmaal gelijk. Er ging geen enkele thuiswedstrijd verloren onder Hasi.

Voetbalprimeur

hasi weiler

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...