Kara: "Of we favoriet zijn? De waarheid ligt op het veld."

Anderlecht plukte Kara Mbodj voor vier miljoen euro weg bij Racing Genk. Zijn eerste seizoen was niet overtuigend. De Senegalese centrale verdediger weet wat er fout is gelopen.


"Vorig jaar was het inderdaad niet gemakkelijk, alles was nieuw voor mij. De club, de spelers, de mentaliteit, dat was even aanpassen", legt hij uit in HLN. "Ik heb toen fouten gemaakt, dat geef ik toe. Ik wilde mezelf te vaak tonen, te aanvallend spelen, met alle risico's vandien. Nu focus ik op één taak en dat is: verdedigen."
René Weiler wil dat Kara nog wat meer de rol van leidersfiguur in de verdediger opneemt.
"Ik praat wanneer het nodig is. Ik kijk en observeer eerst liever. Ik zal met iemand praten als het nodig is, zoals iemand op de bank zit en zich daar niet goed bij voelt. Ik ken dat gevoel. Bij de nationale ploeg heb ik jaren moeten toekijken. Dat is moeilijk, maar zo zit voetbal in elkaar."Kara blikt ook even terug op de zware ontgoocheling van gisteren tegen Saint-Étienne. Paars-wit gaf een 2-0-voorsprong helemaal weg en ging uiteindelijk met 2-3 de boot in. "We kunnen alleen maar kwaad zijn op onszelf voor gisteren (donderdag)", aldus Kara op de persconferentie in aanloop naar de clash met Brugge. "In de tweede helft speelden we niet goed. We stonden te laag, waardoor we het spel moesten ondergaan. We hadden meer vooruit moeten voetballen om ons derde doelpunt te proberen maken. En anders moesten we meer in blok voetballen, want er was te veel ruimte tussen de linies."
Kara Mbodj kreeg rust tegen Saint-Étienne, maar reken maar dat hij dit weekend start in de topper tegen Club Brugge. De verdediger van Anderlecht vooruit: "Of we favoriet zijn? De waarheid ligt op het veld. Iedereen weet dat de match RSCA- Club Brugge altijd een speciale wedstrijd is. We zijn ons erg bewust van wat ons zondag te wachten staat." Niet dat de verdediger de tegenstander van binnen en van buiten zal kennen. Want, zo geeft Kara toe: "Ik kijk niet naar wedstrijden van Club Brugge." Waarom niet? "Omdat ik al de hele dag met voetbal bezig ben. Trainen, mezelf verbeteren. Als ik thuis kom, heb ik geen zin om nóg eens met voetbal bezig te zijn. Als ik al naar een wedstrijd kijk, dan is het naar de Champions League, Spaans voetbal, dat soort zaken. Om me te ontspannen."De Senegalees weet dat de supporters snakken naar een roemrijke zege. "We hebben de drie punten echt nodig, dus we gaan er alles aan doen. Deels omdat we thuis spelen, maar ook vanwege onze vorige resultaten tegen hen. Die hebben ons pijn gedaan. Vooral de match van vorig jaar dan, al speelde ik toen niet mee", verwijst de verdediger naar het titelduel op Jan Breydel. "Maar ok, dat is nu eenmaal voetbal. We zijn ons in ieder geval bewust van wat ons te wachten staat zondag."

VoetbalBelgië

kara brugge

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...