Jorn Vancamp: "Ik heb het gevoel dat ik mijn streng getrokken heb"

Jorn Vancamp mocht zijn debuut in de basis van de A-ploeg maken tegen Saint-Etienne en kreeg meteen te maken met de wetten van het volwassenenvoetbal. Maar je kan alvast niet zeggen dat hij niet de longen uit zijn lijf heeft gelopen.


Vancamp mocht na zijn invalbeurt van twee minuten op Westerlo voor de tweede keer proeven van de A-ploeg. En het stond hem wel aan. "Het was wel plezant. We hebben een sterke eerste helft gespeeld en ik heb het gevoel dat ik mijn streng getrokken heb. De 2-0 was correct, maar dan zijn we slecht aan de tweede helft begonnen. We verloren de concentratie. We mogen ons vragen stellen bij die drie tegengoals in elf minuten."
Vancamp kreeg achteraf complimenten van zijn coach voor zijn voorbeeldige mentaliteit. "Het was het mooiste moment uit mijn carrière tot nu toe. Samen met het WK in Chili. Ik wist pas in het hotel dat ik zou starten, maar op training merkte ik al dat ik een kans maakte. Stress? Niet echt."Maar de 18-jarige aanvaller kreeg ook te maken met de potige verdedigers van de Fransen. "Ik had een beetje hoofdpijn na het duel met Lacroix. Ik wist niet meer van welke planeet ik was toen ik landde. Ik heb bij de U21 zeven keer gescoord dit seizoen, maar zoveel matchen speelde ik nog niet. Frutos gaf me wel veel tips en zei dat ik gewoon mijn ding moest doen."
Vancamp veroorzaakte ook de penalty die niet gescoord werd. "Het was een ambetante fase, want ik dacht dat het met de schouder was. Maar goed, de scheidsrechter besliste."

Voetbalkrant

europaleague saintetienne mainz qabala vancamp

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...