Stanciu: "Anderlecht kan de topper tegen Club ook zonder mij winnen"

Anderlecht-coach René Weiler voert donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Saint-Etienne op de slotspeeldag in groep C van de Europa League ongetwijfeld enkele wijzigingen door. Middenvelder Nicolae Stanciu mag zich echter opmaken voor een basisplaats.


De Roemeense international is zondag immers geschorst in de topper tegen Club Brugge. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik zondag niet mag spelen", stak Stanciu donderdag van wal tijdens een persmoment in het Constant Vanden Stockstadion. De Roemeen is er niet bij in het duel tussen de landskampioen en de vicekampioen, nadat hij afgelopen weekend op het veld van KV Kortrijk uitgesloten werd met twee keer geel. "Misschien werd die kaart in Kortrijk wel iets te snel getrokken", gaf Stanciu toe, "maar ik heb veel vertrouwen in de coach en de rest van het team: zij kunnen die wedstrijd van zondag ook zonder mij winnen." 


Over de transfer van Stanciu naar de Belgische recordkampioen is de voorbije maanden al heel wat inkt gevloeid. Na een bijzonder aarzelende start leek hij de afgelopen weken aan de oppervlakte te komen, zo getuigen zijn twee treffers in de voorbije twee competitiewedstrijden tegen Moeskroen en Kortrijk. "Ik voel me goed als ik speel, op welke positie maakt voor mij niet veel uit. Ik probeer de ploeg zoveel mogelijk te helpen. Wat betreft mijn vorm vrees ik niet dat die korte schorsing mijn ritme zal breken." 


In eigen land is Stanciu dan weer een van de genomineerden voor de trofee voor de 'Speler van het Jaar'. "Zo'n persoonlijke onderscheiding is geen doel op zich voor mij, maar het toont wel aan dat ik mijn job goed doe. Nu telt echter alleen de wedstrijd van morgen."

europaleague saintetienne mainz qabala stanciu

Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk

Meer nieuws...