Weiler: "Het duel tegen Saint-Etienne is minder belangrijk dan topper van zondag"

Anderlecht-trainer René Weiler kreeg op zijn persbabbel voor de Europese wedstrijd tegen Saint-Etienne het gezelschap van Nicolae Stanciu. "Die match is minder belangrijk dan de topper van zondag tegen Club Brugge", was Weiler duidelijk.Anderlecht is al zeker van de volgende ronde in de Europa League. Het bikkelt met Saint-Etienne morgen om de groepswinst en heeft aan een gelijkspel voldoende om als reekshoofd naar de loting te trekken.
Aangezien Anderlecht zeker is van een verlengd verblijf in Europa, denkt coach René Weiler al aan de topper van zondag tegen Club Brugge. "Het duel tegen Saint-Etienne is minder belangrijk dan de wedstrijd van zondag", zei Weiler. "Die topper zit in mijn hoofd, al moet ik nog beslissen welke spelers er beide wedstrijden kunnen spelen. Lukasz Teodorczyk is fysiek erg sterk, maar hij heeft al veel gespeeld. Misschien start hij morgen niet, al is zijn vervanger (Jorn Vancamp) nog erg jong."Deschacht is fit, maar behoort morgen niet tot de wedstrijdkern van 18 die tegen Saint-Etienne zal uitkomen. Waarom? We gaan u de exacte woorden van René Weiler meegeven: "Dat weten jullie even goed als ik", begon Weiler toen hem de vraag gesteld werd of Deschacht nog niet volledig fit was en waarom hij niet bij de groep was. Een collega reageerde dat hij dat niet wist, waarop Weiler een lachje bovenhaalde. "Ik weet dat jullie dat weten. Er zijn sportieve redenen en ik neem altijd de 18 besten mee. En er zijn ook extrasportieve redenen, maar die kennen jullie wel. Meer ga ik daar niet over zeggen." Bij Anderlecht vinden ze dat er te veel met de pers gesproken wordt over zaken binnen de kleedkamer, wat de reden waarschijnlijk is.
Zowel Deschacht als Harbaoui zijn er dus morgen zeker niet bij. " Ik spreek over spelers die er zijn, niet over die die er niet bij zijn. Ik wil spreken over de achttien die morgen er wel zullen bij zijn, over de rest niet."


Sporza

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...