Weiler: "Het duel tegen Saint-Etienne is minder belangrijk dan topper van zondag"

Anderlecht-trainer René Weiler kreeg op zijn persbabbel voor de Europese wedstrijd tegen Saint-Etienne het gezelschap van Nicolae Stanciu. "Die match is minder belangrijk dan de topper van zondag tegen Club Brugge", was Weiler duidelijk.Anderlecht is al zeker van de volgende ronde in de Europa League. Het bikkelt met Saint-Etienne morgen om de groepswinst en heeft aan een gelijkspel voldoende om als reekshoofd naar de loting te trekken.
Aangezien Anderlecht zeker is van een verlengd verblijf in Europa, denkt coach René Weiler al aan de topper van zondag tegen Club Brugge. "Het duel tegen Saint-Etienne is minder belangrijk dan de wedstrijd van zondag", zei Weiler. "Die topper zit in mijn hoofd, al moet ik nog beslissen welke spelers er beide wedstrijden kunnen spelen. Lukasz Teodorczyk is fysiek erg sterk, maar hij heeft al veel gespeeld. Misschien start hij morgen niet, al is zijn vervanger (Jorn Vancamp) nog erg jong."Deschacht is fit, maar behoort morgen niet tot de wedstrijdkern van 18 die tegen Saint-Etienne zal uitkomen. Waarom? We gaan u de exacte woorden van René Weiler meegeven: "Dat weten jullie even goed als ik", begon Weiler toen hem de vraag gesteld werd of Deschacht nog niet volledig fit was en waarom hij niet bij de groep was. Een collega reageerde dat hij dat niet wist, waarop Weiler een lachje bovenhaalde. "Ik weet dat jullie dat weten. Er zijn sportieve redenen en ik neem altijd de 18 besten mee. En er zijn ook extrasportieve redenen, maar die kennen jullie wel. Meer ga ik daar niet over zeggen." Bij Anderlecht vinden ze dat er te veel met de pers gesproken wordt over zaken binnen de kleedkamer, wat de reden waarschijnlijk is.
Zowel Deschacht als Harbaoui zijn er dus morgen zeker niet bij. " Ik spreek over spelers die er zijn, niet over die die er niet bij zijn. Ik wil spreken over de achttien die morgen er wel zullen bij zijn, over de rest niet."


Sporza

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...