Weiler: "Toch tevreden wat mijn groep heeft getoond"

Anderlecht ligt uit de Beker van België. René Weiler ligt weer onder vuur. Waarom wisselde hij terug van keeper? Waarom liet hij Stanciu en Teodorczyk aan de kant. De Zwitserse trainer verdedigt zich.


Bij een 1-2 voorsprong trapte Massimo Bruno een niet te missen kans op het doelkader. In de 93ste minuut maakte Charleroi gelijk, waar buitenspel aan vooraf ging. In de penaltyreeks liep het mis voor Anderlecht.
"Ik vind het spijtig dat we niet de 1-3 scoorden ondanks de kans voor Bruno", stelt René Weiler tegenover L'Avenir. "Ten tweede, de 2-2 van Charleroi had nooit mogen toegekend worden. Het is niet voor het eerst dat een scheidsrechter tegen ons fluit."


"Er wordt verwacht dat ik fair play toon ten opzichte van de arbiter, dus moet ik het maar accepteren", aldus Weiler. "Toch ben ik heel tevreden over wat mijn groep heeft getoond. De beker is natuurlijk niet zo belangrijk als de competitie. Daarom gunde ik enkele spelers, zoals Teodorczyk, rust en heb ik andere spelers een kans gegeven. We spelen om de drie dagen."
René Weiler had bepaalde spelers ook volgende week aan de kant kunnen laten. Anderlecht speelt dan thuis tegen Saint-Etienne in de Europa League. De kwalificatie voor de volgende ronde is al op zak.

VoetbalBelgië

weiler charleroi

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...