Anderlecht ligt na een strafschoppen uit de beker

Charleroi heeft zich als achtste en laatste ploeg geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Het was na een 2-2-gelijkspel tegen Anderlecht beter in de penaltyreeks.Bij de thuisploeg koos Felice Mazzu ervoor om Parfait Mandanda wat speelminuten te gunnen ten koste van Nicolas Penneteau, die plaatsnam op de bank. Stevance, Saglik en Tainmont ontbraken door blessureleed. Rene Weiler had andermaal enkele verrassingen in petto met opnieuw Davy Roef in doel en met Stanciu en Teodorczyk op de bank. Capel en Kabasele kregen hierdoor hun kans. Ook Najar verscheen aan de aftrap, van Boeckx geen spoor op het wedstrijdblad.
De wedstrijd was nauwelijks op gang getrapt of Charleroi stond al op voorsprong. In minuut vijf nam Damien Marcq een afvallende bal heerlijk op de slof die Roef kansloos laat: 1-0. Lang hoefde Anderlecht echter niet te wachten op de gelijkmaker want in minuut 13 kopte Spajic, na zwak verdedigen bij de thuisploeg, een voorzet van Tielemans in doel: 1-1. Charleroi werd gaandeweg wel de betere ploeg maar meer dan een (terecht) niet gefloten penalty en een afstandsschot leverde dit niet op.De tweede helft startte zoals de eerste was geëindigd. Met een kleine kans voor Charleroi. Een zwakke kopbal van Baby is echter geen probleem voor Roef. Ook aan de overkant een kleine kans, maar Hanni kopt te zwak op een corner van Tielemans. Op het uur viel topschutter Teodorczyk in, in de hoop om de bakens te kunnen verzetten en ei zo na deed hij dit al twee minuten na zijn introductie met een retro. 
Maar uitstel bleek geen afstel want in minuut 82 was Teodorczyk opnieuw de verlosser van Paars-Wit. De Pool knikt een voorzet van Bruno in doel: 1-2. In minuut 85 stonden de bordjes echter bijna weer in evenwicht, maar Roef redde goed. Vier minuten later kan Bruno de wedstrijd op slot gooien, maar verprutst de kans. En dat bleek Anderlecht nog zuur op te breken want in de slotseconden zorgt Baby, weliswaar vanuit buitenspel en met een duidelijke duwfout, alsnog voor de gelijkmaker


Verlengingen dus en daar gebeurde in de eerste periode, afgezien van een verhit standje tussen enkele spelers, nagenoeg niets. In de tweede periode krijgt Bedia meteen de kans op de 3-2, maar Roef stond paraat. Charleroi drukt door en krijgt opnieuw een goeie mogelijkheid via alweer Bedia, die niet kan afwerken. In de slotseconden nog een dot van een kans voor de Carolo's, Mata knalt op de paal. De loterij van de penalty's mocht dus uitmaken wie naar de kwartfinales mocht en daar bleek Charleroi de sterkste. Hendrickx trapte de beslissende elfmeter voorbij Davy Roef.


charleroi beker

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...