Anderlecht legt 1miljoen euro neer voor synthetische velden

RSC Anderlecht heeft zijn trainingscomplex in Neerpede uitgebreid met twee nieuwe syntethische voetbalvelden, die voornamelijk gebruikt zullen worden voor de opleiding van de jeugdspelers.


"De kunstgrasvelden zullen onze trainers helpen om in betere omstandigheden te trainen. Zo kunnen we het technische en academische voetbal dat eigen is aan Anderlecht beter nastreven", zei voorzitter Roger Vanden Stock op de voorstelling van de gloednieuwe velden. 


RSC Anderlecht legde ongeveer 1 miljoen euro neer voor de synthetische velden. "Ze zijn dan ook van uitstekende kwaliteit", benadrukte Vanden Stock. "We vertoeven nu bijna zes jaar in Neerpede en zien in het kader van onze jeugdopleiding een positieve evolutie. De jeugdspelers kunnen dankzij de kunstgrasvelden nu ook een heel jaar door trainen. Zij zullen hun technische vaardigheden hier enorm verbeteren. We zijn trots op onze jeugdacademie en we willen daarin blijven investeren. Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Davy Roef zijn nog maar enkele van de spelers die vanuit onze jeugdacademie uitgegroeid zijn tot vaste waarden in de eerste ploeg. Ook onze A-kern kan overigens profiteren van de kunstgrasvelden, vooral in de winterperiode, wanneer de andere terreinen er slecht bij liggen." 

De 74-jarige Vanden Stock sluit niet uit dat er in de nabije toekomst ook jeugdmatchen gespeeld worden op Neerpede. "We zouden daarvoor ook een tribune moeten bouwen." 


De synthetische velden (2700 m² en 8.362 m²) zijn gebouwd in samenwerking met expert Stijn Rambour van de UGent. "Wat jeugdopleiding betreft, kan je door de egale eigenschappen van het veld beter trainen op technische vaardigheden", weet Rambour. Paars-wit koos als toplaag voor kurk en niet voor de traditionele rubberkogels. "Kurk vangt de schok voor de spieren beter op, is beter tegen blessures en makkelijker in onderhoud", verklaart woordvoerder David Steegen.

neerpede vandenstock

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...