Brussel verkoopt site Eurostadion voor 1 euro aan Ghelamco

De stad Brussel heeft de hele site van Parking C op de Heizel, daar waar het nieuwe Eurostadion moet komen, voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan bouwfirma Ghelamco voor het symbolische bedrag van 1 euro.


Uit documenten die Het Laatste Nieuws kon inkijken, blijkt dat Ghelamco op de site van het Eurostadion een complex mag bouwen waar het kantoren, hotels, restaurants en lofts mag verhuren. Goed voor een geschatte opbrengst van meer dan 20 miljoen euro per jaar.


Ghelamco wil op de site naast het stadion een ovaalvormig complex bouwen, een zogenaamde 'innovatiecampus'. De stad Brussel heeft de hele site van Parking C daartoe voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Ghelamco. De bouwfirma moet in ruil wel alle kosten dragen voor de bouw van het stadion, de parking en een park.
Die investeringen zal het uiteindelijk recupereren dankzij de huurprijs die RSC Anderlecht moet betalen om in het stadion te mogen spelen en dankzij een jaarlijkse toelage van 4,1 miljoen euro van de stad Brussel. Voor de parking leggen het Brussels gewest en de stad dan weer 80 miljoen euro bij.


De overheid betaalt niet mee aan de 'innovatiecampus', maar het schenkt uiteraard wel dezelfde bouwgrond als die van het Eurostadion. Een cadeau dat op zich al tientallen miljoenen waard is en dat dankzij de toekomstige huuropbrengst nog in waarde zal toenemen.


eurostadion rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...