Brussel verkoopt site Eurostadion voor 1 euro aan Ghelamco

De stad Brussel heeft de hele site van Parking C op de Heizel, daar waar het nieuwe Eurostadion moet komen, voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan bouwfirma Ghelamco voor het symbolische bedrag van 1 euro.


Uit documenten die Het Laatste Nieuws kon inkijken, blijkt dat Ghelamco op de site van het Eurostadion een complex mag bouwen waar het kantoren, hotels, restaurants en lofts mag verhuren. Goed voor een geschatte opbrengst van meer dan 20 miljoen euro per jaar.


Ghelamco wil op de site naast het stadion een ovaalvormig complex bouwen, een zogenaamde 'innovatiecampus'. De stad Brussel heeft de hele site van Parking C daartoe voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Ghelamco. De bouwfirma moet in ruil wel alle kosten dragen voor de bouw van het stadion, de parking en een park.
Die investeringen zal het uiteindelijk recupereren dankzij de huurprijs die RSC Anderlecht moet betalen om in het stadion te mogen spelen en dankzij een jaarlijkse toelage van 4,1 miljoen euro van de stad Brussel. Voor de parking leggen het Brussels gewest en de stad dan weer 80 miljoen euro bij.


De overheid betaalt niet mee aan de 'innovatiecampus', maar het schenkt uiteraard wel dezelfde bouwgrond als die van het Eurostadion. Een cadeau dat op zich al tientallen miljoenen waard is en dat dankzij de toekomstige huuropbrengst nog in waarde zal toenemen.


eurostadion rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...