Weiler: "Wilde Boeckx eens een keertje aan het werk zien"

René Weiler verraste gisterenavond door niet Davy Roef maar Frank Boeckx in doel te posteren bij paars-wit. "Davy heeft al veel gespeeld, nu wilde ik Frank eens aan het werk zien", zei de Anderlecht-trainer na de 1-3-overwinning in de Europese match tegen Qabala.


Donderdagmiddag lekte al uit dat Frank Boeckx voor de tweede keer dit seizoen onder de lat zou staan bij Anderlecht. Eerder had Boeckx de bekermatch tegen OH Leuven gekeept.
Maar aangezien Roef de eerste doelman is en Anderlecht zijn zinnen gezet heeft op Europese overwintering was de keuze van Weiler toch een kleine verrassing, al was de voorbije weken hier en daar wat kritiek aan Roefs adres gekomen na enkele minder geslaagde tussenkomsten.
"We spelen veel wedstrijden en daarom wilde ik vandaag eens zien hoe onze tweede doelman Frank Boeckx het zou doen. Meer moet je er niet achter zoeken", zei René Weiler na de 1-3 tegen Qabala.


"Of dit een straf is voor Roef? Ik heb al enkele keren gezegd dat hij nog zeer jong is. Hij komt pas kijken op dit niveau, dat mag je niet vergeten. Davy heeft al enkele goeie matchen gespeeld, maar heeft ook al enkele foutjes gemaakt. Dat is logisch voor een jonge doelman, maar natuurlijk is niet iedereen dan even tevreden. Aangezien Davy dit seizoen al veel gespeeld heeft, wilde ik nu Boeckx eens een keertje aan het werk zien. Of ik Boeckx ook zondag in de competitie opstel tegen Moeskroen? Dat weet ik nog niet. Ik ga daar eerst eens over nadenken."

Sporza

europaleague saintetienne mainz qabala weiler roef boeckx

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...