Weiler: "Wilde Boeckx eens een keertje aan het werk zien"

René Weiler verraste gisterenavond door niet Davy Roef maar Frank Boeckx in doel te posteren bij paars-wit. "Davy heeft al veel gespeeld, nu wilde ik Frank eens aan het werk zien", zei de Anderlecht-trainer na de 1-3-overwinning in de Europese match tegen Qabala.


Donderdagmiddag lekte al uit dat Frank Boeckx voor de tweede keer dit seizoen onder de lat zou staan bij Anderlecht. Eerder had Boeckx de bekermatch tegen OH Leuven gekeept.
Maar aangezien Roef de eerste doelman is en Anderlecht zijn zinnen gezet heeft op Europese overwintering was de keuze van Weiler toch een kleine verrassing, al was de voorbije weken hier en daar wat kritiek aan Roefs adres gekomen na enkele minder geslaagde tussenkomsten.
"We spelen veel wedstrijden en daarom wilde ik vandaag eens zien hoe onze tweede doelman Frank Boeckx het zou doen. Meer moet je er niet achter zoeken", zei René Weiler na de 1-3 tegen Qabala.


"Of dit een straf is voor Roef? Ik heb al enkele keren gezegd dat hij nog zeer jong is. Hij komt pas kijken op dit niveau, dat mag je niet vergeten. Davy heeft al enkele goeie matchen gespeeld, maar heeft ook al enkele foutjes gemaakt. Dat is logisch voor een jonge doelman, maar natuurlijk is niet iedereen dan even tevreden. Aangezien Davy dit seizoen al veel gespeeld heeft, wilde ik nu Boeckx eens een keertje aan het werk zien. Of ik Boeckx ook zondag in de competitie opstel tegen Moeskroen? Dat weet ik nog niet. Ik ga daar eerst eens over nadenken."

Sporza

europaleague saintetienne mainz qabala weiler roef boeckx

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...