Weiler: "Kritiek vind ik te persoonlijk en onjuist"

De persconferentie met René Weiler voor het Europese duel tussen Qabala en Anderlecht is in een grimmige sfeer begonnen. De trainer van paars-wit zette de tegenaanval in op de pers en zei dat de media bewust verhalen aan het zoeken zijn. Youri Tielemans zei op zijn beurt dat er hoegenaamd geen probleem is tussen de spelersgroep en de coach.


Eerder op de dag had algemeen manager Herman Van Holsbeeck zijn zegje al gedaan, op de persbabbel in het stadion was het de beurt aan René Weiler en Youri Tielemans om de vragen van de persmuskieten te beantwoorden.
Zo mocht de Zwitserse trainer al meteen uitleggen of het nog wel echt botert tussen hem en de spelers. "Of er een kloof is tussen de spelersgroep en mij? Dat moet je aan de spelers vragen, maar ik vind van niet."


"Ik lees wel verhalen in de krant waarvan ik me afvraag hoe die in de media terechtkomen. Jullie weten wat er in de kleedkamer gebeurt, terwijl bepaalde zaken intern moeten blijven en je die discreet moet behandelen. Maar zo gaat het hier blijkbaar niet en dat staat me absoluut niet aan."Na de nederlaag op Zulte Waregem kreeg Weiler vanuit bepaalde hoeken de wind weer flink van voren, niet alleen vanuit de pers. Zo stelde onder meer aanvoerder Hanni zich hardop vragen bij de tactiek en aanpak van paars-wit. "Of de kritiek juist is? Het is aan jullie om te beoordelen of hij correct en objectief is, maar ik heb de indruk dat er echt verhalen gezócht worden en dat er op de man gespeeld wordt. Er wordt niet goed genoeg geluisterd naar mijn analyses die toch in de diepte gaan. Als je verliest, betekent dat dat je fouten gemaakt heb. Ik maak ook fouten, maar ik vind de kritiek in het algemeen niet correct en te persoonlijk."

VoetbalBelgië

weiler

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...