Weiler: "Kritiek vind ik te persoonlijk en onjuist"

De persconferentie met René Weiler voor het Europese duel tussen Qabala en Anderlecht is in een grimmige sfeer begonnen. De trainer van paars-wit zette de tegenaanval in op de pers en zei dat de media bewust verhalen aan het zoeken zijn. Youri Tielemans zei op zijn beurt dat er hoegenaamd geen probleem is tussen de spelersgroep en de coach.


Eerder op de dag had algemeen manager Herman Van Holsbeeck zijn zegje al gedaan, op de persbabbel in het stadion was het de beurt aan René Weiler en Youri Tielemans om de vragen van de persmuskieten te beantwoorden.
Zo mocht de Zwitserse trainer al meteen uitleggen of het nog wel echt botert tussen hem en de spelers. "Of er een kloof is tussen de spelersgroep en mij? Dat moet je aan de spelers vragen, maar ik vind van niet."


"Ik lees wel verhalen in de krant waarvan ik me afvraag hoe die in de media terechtkomen. Jullie weten wat er in de kleedkamer gebeurt, terwijl bepaalde zaken intern moeten blijven en je die discreet moet behandelen. Maar zo gaat het hier blijkbaar niet en dat staat me absoluut niet aan."Na de nederlaag op Zulte Waregem kreeg Weiler vanuit bepaalde hoeken de wind weer flink van voren, niet alleen vanuit de pers. Zo stelde onder meer aanvoerder Hanni zich hardop vragen bij de tactiek en aanpak van paars-wit. "Of de kritiek juist is? Het is aan jullie om te beoordelen of hij correct en objectief is, maar ik heb de indruk dat er echt verhalen gezócht worden en dat er op de man gespeeld wordt. Er wordt niet goed genoeg geluisterd naar mijn analyses die toch in de diepte gaan. Als je verliest, betekent dat dat je fouten gemaakt heb. Ik maak ook fouten, maar ik vind de kritiek in het algemeen niet correct en te persoonlijk."

VoetbalBelgië

weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...