Weiler: "Kritiek vind ik te persoonlijk en onjuist"

De persconferentie met René Weiler voor het Europese duel tussen Qabala en Anderlecht is in een grimmige sfeer begonnen. De trainer van paars-wit zette de tegenaanval in op de pers en zei dat de media bewust verhalen aan het zoeken zijn. Youri Tielemans zei op zijn beurt dat er hoegenaamd geen probleem is tussen de spelersgroep en de coach.


Eerder op de dag had algemeen manager Herman Van Holsbeeck zijn zegje al gedaan, op de persbabbel in het stadion was het de beurt aan René Weiler en Youri Tielemans om de vragen van de persmuskieten te beantwoorden.
Zo mocht de Zwitserse trainer al meteen uitleggen of het nog wel echt botert tussen hem en de spelers. "Of er een kloof is tussen de spelersgroep en mij? Dat moet je aan de spelers vragen, maar ik vind van niet."


"Ik lees wel verhalen in de krant waarvan ik me afvraag hoe die in de media terechtkomen. Jullie weten wat er in de kleedkamer gebeurt, terwijl bepaalde zaken intern moeten blijven en je die discreet moet behandelen. Maar zo gaat het hier blijkbaar niet en dat staat me absoluut niet aan."Na de nederlaag op Zulte Waregem kreeg Weiler vanuit bepaalde hoeken de wind weer flink van voren, niet alleen vanuit de pers. Zo stelde onder meer aanvoerder Hanni zich hardop vragen bij de tactiek en aanpak van paars-wit. "Of de kritiek juist is? Het is aan jullie om te beoordelen of hij correct en objectief is, maar ik heb de indruk dat er echt verhalen gezócht worden en dat er op de man gespeeld wordt. Er wordt niet goed genoeg geluisterd naar mijn analyses die toch in de diepte gaan. Als je verliest, betekent dat dat je fouten gemaakt heb. Ik maak ook fouten, maar ik vind de kritiek in het algemeen niet correct en te persoonlijk."

VoetbalBelgië

weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...