Peter Vandenbempt: "Stanciu blijft een mysterie"

Momenteel draait het hele elftal van Anderlecht niet, maar één speler blijft toch grossieren in slechte acties. Ook tegen Zulte Waregem was er geen beterschap.


Het gaat dan om Nicolae Stanciu. Peter Vandenbempt stelt zich ernstige vragen bij de Roemeen. "Het blijft een mysterie, de aanhoudende vorm- en/of vertrouwenscrisis van de Roemeense recordaankoop van Anderlecht. Aan de Gaverbeek logisch gewisseld na alweer een schimmige vertoning", gaat Vandenbempt van wal in Sport/Voetbalmagazine. "De slechte passes, gemiste controles, verkeerde keuzes vallen niet te rijmen met het onmiskenbare talent van Nicolae Stanciu. En de manier waarop hij vroeg in de wedstrijd bij een veelbelovende doorbraak simpel werd teruggehaald, was onthutsend. De nummer 10 die we op het EK en in de Champions League zagen, was een zelfbewuste dirigent, met een zuivere balbehandeling, precieze pass en scherpe trap in beide voeten. Maar in Brussel is Stanciu een bleek vogeltje zonder vertrouwen, zelfs de goals tegen Mainz hebben hem niet op het juiste spoor gekregen."


"Helaas voor de coach is Stanciu maar een van de talloze problemen in het elftal. Hij lijstte ze waarheidsgetrouw op in enkele opmerkelijke kranteninterviews: gebrek aan leiderschap, tactisch vernuft, winnaarsmentaliteit, spelers in vorm en spelers die klaar zijn om constant te presteren in de veeleisende omgeving van Anderlecht. Een risicovolle maar correcte analyse. Eén die volgens de club harder en éénzijdiger is weergegeven dan de heel open René Weiler het voor ogen had, maar die wel als een boemerang onderweg is en recht op het gezicht van de Zwitserse coach dreigt te crashen. Want spelers klagen niet enkel over zijn wat afstandelijke, academische stijl. Maar ook over het uitblijven van doelgerichte trainingen op aanvallende patronen. Op het veld zijn ze in elk geval niet terug te vinden."

vandenbempt stanciu

Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk

Meer nieuws...