Marc Degryse: "Spelers hebben alle verwijten van Weiler waargemaakt"

Anderlecht moest en zou dit seizoen terug kampioen spelen. De Champions League-gelden zou terug naar Brussel moeten vloeien. Paars-wit betaalde bijna 10 miljoen euro voor Nicolae Stanciu. Er hangt echter elektriciteit in de lucht.


Spelers die zich nog altijd niet kunnen opladen voor de kleinere matchen, aanwinsten die (nog) geen meerwaarde blijken te zijn, wisselvalligheid. Het beoogde champagnevoetbal is ver te zoeken, en de competitie is al halfweg! Na vijftien speeldagen is Anderlecht naar de zesde plaats gezakt. De achterstand op koploper Zulte Waregem bedraagt al acht punten.


"Anderlecht staat nog altijd in play-off 1, maar zal veel werk hebben om daar te blijven", stelt Marc Degryse in HLN. "Omdat ik voel dat de andere clubs verder staan. Terwijl bij Anderlecht de zorgen alleen maar groter worden. Zowel de trainer als de spelers mogen zich in de haren krabben. En hoe langer dit duurt, hoe groter de kans dat ook het bestuur zich in de haren zal krabben."


Na de 3-2 nederlaag tegen Zulte Waregem klonk er bij de spelers veel kritiek over het tactische strijdplan van de trainer. Renť Weiler liet bij een 1-2 voorsprong Nicolae Stanciu en wou met de inbreng van Stephane Badji meer controle inbouwen.
"Ik begreep de driemansdefensie van Weiler en het was van de linkerflank Obradovic-Chipciu dat de goals kwamen", merkt Degryse op. "Enkel Stanciu viel uit de toon, hij blijft het zorgenkind. Ik kon me er wel in vinden dat Weiler hem verving."


"Maar dat hij daarna zijn ploeg overhoop haalde met wissels, snapte ik veel minder. Hij creŽerde het omgekeerde effect van wat hij wilde: chaos in plaats van rust. Waarom niet iemand anders op de positie van Stanciu? Ook Hanni eraf halen, vond ik raar. Daarnaast toonden de spelers na rust te weinig karakter. Alle verwijten die Weiler hen toeriep, hebben ze waargemaakt."

VoetbalBelgiŽ

degryse weiler

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...