Marc Degryse: "Spelers hebben alle verwijten van Weiler waargemaakt"

Anderlecht moest en zou dit seizoen terug kampioen spelen. De Champions League-gelden zou terug naar Brussel moeten vloeien. Paars-wit betaalde bijna 10 miljoen euro voor Nicolae Stanciu. Er hangt echter elektriciteit in de lucht.


Spelers die zich nog altijd niet kunnen opladen voor de kleinere matchen, aanwinsten die (nog) geen meerwaarde blijken te zijn, wisselvalligheid. Het beoogde champagnevoetbal is ver te zoeken, en de competitie is al halfweg! Na vijftien speeldagen is Anderlecht naar de zesde plaats gezakt. De achterstand op koploper Zulte Waregem bedraagt al acht punten.


"Anderlecht staat nog altijd in play-off 1, maar zal veel werk hebben om daar te blijven", stelt Marc Degryse in HLN. "Omdat ik voel dat de andere clubs verder staan. Terwijl bij Anderlecht de zorgen alleen maar groter worden. Zowel de trainer als de spelers mogen zich in de haren krabben. En hoe langer dit duurt, hoe groter de kans dat ook het bestuur zich in de haren zal krabben."


Na de 3-2 nederlaag tegen Zulte Waregem klonk er bij de spelers veel kritiek over het tactische strijdplan van de trainer. Renť Weiler liet bij een 1-2 voorsprong Nicolae Stanciu en wou met de inbreng van Stephane Badji meer controle inbouwen.
"Ik begreep de driemansdefensie van Weiler en het was van de linkerflank Obradovic-Chipciu dat de goals kwamen", merkt Degryse op. "Enkel Stanciu viel uit de toon, hij blijft het zorgenkind. Ik kon me er wel in vinden dat Weiler hem verving."


"Maar dat hij daarna zijn ploeg overhoop haalde met wissels, snapte ik veel minder. Hij creŽerde het omgekeerde effect van wat hij wilde: chaos in plaats van rust. Waarom niet iemand anders op de positie van Stanciu? Ook Hanni eraf halen, vond ik raar. Daarnaast toonden de spelers na rust te weinig karakter. Alle verwijten die Weiler hen toeriep, hebben ze waargemaakt."

VoetbalBelgiŽ

degryse weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...