Marc Degryse: "Spelers hebben alle verwijten van Weiler waargemaakt"

Anderlecht moest en zou dit seizoen terug kampioen spelen. De Champions League-gelden zou terug naar Brussel moeten vloeien. Paars-wit betaalde bijna 10 miljoen euro voor Nicolae Stanciu. Er hangt echter elektriciteit in de lucht.


Spelers die zich nog altijd niet kunnen opladen voor de kleinere matchen, aanwinsten die (nog) geen meerwaarde blijken te zijn, wisselvalligheid. Het beoogde champagnevoetbal is ver te zoeken, en de competitie is al halfweg! Na vijftien speeldagen is Anderlecht naar de zesde plaats gezakt. De achterstand op koploper Zulte Waregem bedraagt al acht punten.


"Anderlecht staat nog altijd in play-off 1, maar zal veel werk hebben om daar te blijven", stelt Marc Degryse in HLN. "Omdat ik voel dat de andere clubs verder staan. Terwijl bij Anderlecht de zorgen alleen maar groter worden. Zowel de trainer als de spelers mogen zich in de haren krabben. En hoe langer dit duurt, hoe groter de kans dat ook het bestuur zich in de haren zal krabben."


Na de 3-2 nederlaag tegen Zulte Waregem klonk er bij de spelers veel kritiek over het tactische strijdplan van de trainer. René Weiler liet bij een 1-2 voorsprong Nicolae Stanciu en wou met de inbreng van Stephane Badji meer controle inbouwen.
"Ik begreep de driemansdefensie van Weiler en het was van de linkerflank Obradovic-Chipciu dat de goals kwamen", merkt Degryse op. "Enkel Stanciu viel uit de toon, hij blijft het zorgenkind. Ik kon me er wel in vinden dat Weiler hem verving."


"Maar dat hij daarna zijn ploeg overhoop haalde met wissels, snapte ik veel minder. Hij creëerde het omgekeerde effect van wat hij wilde: chaos in plaats van rust. Waarom niet iemand anders op de positie van Stanciu? Ook Hanni eraf halen, vond ik raar. Daarnaast toonden de spelers na rust te weinig karakter. Alle verwijten die Weiler hen toeriep, hebben ze waargemaakt."

VoetbalBelgië

degryse weiler

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...