Weiler: "Club heeft spelers laten vertrekken die ik wilde houden"

René Weiler haalt in Het Laatste Nieuws hard uit naar zijn eigen spelers. De coach van Anderlecht ziet nog een hoop problemen.


"We hebben te weinig diepgang vanuit ons middenveld. Té veel spelers vragen de bal in de voeten. Dendoncker is een geweldig talent, maar hij gaat nooit diep. Tielemans zal zonder twijfel een grote carrière maken, maar hij is nog altijd maar 19 - als hij een bal aanneemt, staat hij met zijn gezicht naar het eigen doel. Defour, als dié een bal controleert, zoekt hij al meteen de oplossing vooruit", aldus Weiler


"Kijk, en hiermee vertel ik niks dat ik nog niet aan Herman (Van Holsbeeck.) heb verteld: je mag gerust alle verantwoordelijkheid in de schoenen van René Weiler schuiven, maar wie stelt zich de volgende vragen: 'Welke spelers is men gaan halen?', 'Wié is die spelers gaan halen?', 'Met welke bedoeling is men die spelers gaan halen?'"


"Om te beginnen heeft de club spelers laten vertrekken die ík wilde houden. Om diverse redenen, die ik respecteer en accepteer, is dat tóch gebeurd. Zeg nu zelf: wat is er overgebleven van de defensie van vorig jaar? Van het middenveld? Van de aanval? En op de laatste dag van de transferperiode is ook nog eens Sylla verkocht - over wie ik zei: 'Doe die niet weg, ik heb hem absoluut nodig.' (zucht) Ik heb ook eens een vraag voor jou: wat doe ik als Teodorczyk geblesseerd is? Wat doe ik als Tielemans of Dendoncker geblesseerd zijn?"


"Ik zeg: om én een vlotte opbouw van achteruit te hebben, én diepgang, én een zuivere balcirculatie, én automatismen... Dat is gewoon onmogelijk op dit moment. We missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken. Herman Van Holsbeeck maakt dezelfde analyse, hoor - we begrijpen elkaar heel goed."

weiler

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...