Weiler: "Club heeft spelers laten vertrekken die ik wilde houden"

René Weiler haalt in Het Laatste Nieuws hard uit naar zijn eigen spelers. De coach van Anderlecht ziet nog een hoop problemen.


"We hebben te weinig diepgang vanuit ons middenveld. Té veel spelers vragen de bal in de voeten. Dendoncker is een geweldig talent, maar hij gaat nooit diep. Tielemans zal zonder twijfel een grote carrière maken, maar hij is nog altijd maar 19 - als hij een bal aanneemt, staat hij met zijn gezicht naar het eigen doel. Defour, als dié een bal controleert, zoekt hij al meteen de oplossing vooruit", aldus Weiler


"Kijk, en hiermee vertel ik niks dat ik nog niet aan Herman (Van Holsbeeck.) heb verteld: je mag gerust alle verantwoordelijkheid in de schoenen van René Weiler schuiven, maar wie stelt zich de volgende vragen: 'Welke spelers is men gaan halen?', 'Wié is die spelers gaan halen?', 'Met welke bedoeling is men die spelers gaan halen?'"


"Om te beginnen heeft de club spelers laten vertrekken die ík wilde houden. Om diverse redenen, die ik respecteer en accepteer, is dat tóch gebeurd. Zeg nu zelf: wat is er overgebleven van de defensie van vorig jaar? Van het middenveld? Van de aanval? En op de laatste dag van de transferperiode is ook nog eens Sylla verkocht - over wie ik zei: 'Doe die niet weg, ik heb hem absoluut nodig.' (zucht) Ik heb ook eens een vraag voor jou: wat doe ik als Teodorczyk geblesseerd is? Wat doe ik als Tielemans of Dendoncker geblesseerd zijn?"


"Ik zeg: om én een vlotte opbouw van achteruit te hebben, én diepgang, én een zuivere balcirculatie, én automatismen... Dat is gewoon onmogelijk op dit moment. We missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken. Herman Van Holsbeeck maakt dezelfde analyse, hoor - we begrijpen elkaar heel goed."

weiler

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...