Weiler: "Club heeft spelers laten vertrekken die ik wilde houden"

René Weiler haalt in Het Laatste Nieuws hard uit naar zijn eigen spelers. De coach van Anderlecht ziet nog een hoop problemen.


"We hebben te weinig diepgang vanuit ons middenveld. Té veel spelers vragen de bal in de voeten. Dendoncker is een geweldig talent, maar hij gaat nooit diep. Tielemans zal zonder twijfel een grote carrière maken, maar hij is nog altijd maar 19 - als hij een bal aanneemt, staat hij met zijn gezicht naar het eigen doel. Defour, als dié een bal controleert, zoekt hij al meteen de oplossing vooruit", aldus Weiler


"Kijk, en hiermee vertel ik niks dat ik nog niet aan Herman (Van Holsbeeck.) heb verteld: je mag gerust alle verantwoordelijkheid in de schoenen van René Weiler schuiven, maar wie stelt zich de volgende vragen: 'Welke spelers is men gaan halen?', 'Wié is die spelers gaan halen?', 'Met welke bedoeling is men die spelers gaan halen?'"


"Om te beginnen heeft de club spelers laten vertrekken die ík wilde houden. Om diverse redenen, die ik respecteer en accepteer, is dat tóch gebeurd. Zeg nu zelf: wat is er overgebleven van de defensie van vorig jaar? Van het middenveld? Van de aanval? En op de laatste dag van de transferperiode is ook nog eens Sylla verkocht - over wie ik zei: 'Doe die niet weg, ik heb hem absoluut nodig.' (zucht) Ik heb ook eens een vraag voor jou: wat doe ik als Teodorczyk geblesseerd is? Wat doe ik als Tielemans of Dendoncker geblesseerd zijn?"


"Ik zeg: om én een vlotte opbouw van achteruit te hebben, én diepgang, én een zuivere balcirculatie, én automatismen... Dat is gewoon onmogelijk op dit moment. We missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken. Herman Van Holsbeeck maakt dezelfde analyse, hoor - we begrijpen elkaar heel goed."

weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...