Weiler: "Ik twijfel of ik Stanciu op de bank moet zetten"

René Weiler is een trainer, die de problemen bij Anderlecht niet onder de mat probeert te vegen. "We hebben te veel artiesten maar te weinig persoonlijkheden.""De nieuwe spelers kennen de Belgische competitie niet, noch de club, noch de druk om bij Anderlecht te spelen... - Stanciu is mij al eens komen vragen: 'Coach, waarom is men hier na een wedstrijd altijd zo negatief?'" Gaat Weiler verder.


"Hij begrijpt al het negativisme niet. Hij speelt met een druk op zijn schouders waarmee hij niet kan omgaan. Stanciu is het gewoon om in Boekarest te doen wat hij wilde - hij kwam en ging waar hij wou, zonder dat ooit iémand hem tegenhield. Alles wat hem in Roemenië vrijheid gaf, zijn comfortzone, is hij hier kwijt. Stanciu mist vertrouwen." 


"Stanciu wil compenseren - weergaloze assists geven en fantastische doelpunten maken. Terwijl hij het net simpel moet houden, als hij in een moeilijke periode zit. Ik geef hem tijd, maar ik moet nadenken hoeveel krediet ik Stanciu nog kan geven. Ik twijfel. Moet ik hem op de bank zetten? Ik wil correct blijven naar de andere spelers toe - zij verdienen óók mijn vertrouwen, zij hebben óók recht op een kans."


"Stanciu was ook deze week niet bij Roemenië en heeft extra rust nodig. Ik gaf deze week al twee dagen extra vrij aan hem. De winterstop zal hem goed doen."

weiler stanciu

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...