Weiler: "Moeten spelers halen die elke wedstrijd goed niveau halen"

Anderlecht zocht lange tijd naar een nieuwe trainer en kwam bij René Weiler. De Zwitser was in de tweede Bundesliga actief. Na een degelijke start begon de paarswitte motor wat te sputteren. Weiler legt de schuld daarvoor bij zijn spelers!


"Ik kijk rond mij in de kleedkamer en ik zie vooral artiesten, maar we missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken", luidt zijn analyse in Het Laatste Nieuws.
"Het wordt zeer belangrijk wélke spelers we halen in januari. De club moet eens over één ding goéd nadenken: blijven we spelers halen die met één actie een wedstrijd kunnen doen exploderen, maar die net zo goed 90 minuten nergens zijn, of halen we spelers die élke wedstrijd een goed niveau zonder meer halen?"


René Weiler is heel open over de transferplannen van Anderlecht in Het Nieuwsblad. De coach wil zich in januari gevoelig versterken.

“Als Teo uitvalt, zijn er in de spits niet veel opties”, vertelt Weiler in Het Nieuwsblad. “Ik kan niet bevestigen dat we Saadi proberen aan te trekken, maar het is een aanvaller met kwaliteiten die veel ploegen pijn kan doen. Daarnaast wil ik op het middenveld ook graag wat ervaring aantrekken om het vertrek van Defour en Praet te compenseren. Dendoncker en Tielemans staan er wel, maar zijn nog jong en moeten nu alles spelen. Voor de linksback wachten we nog af of Obradovic weer het niveau bereikt dat ik wil.”

VoetbalBelgië

weiler

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...