Weiler: "Moeten spelers halen die elke wedstrijd goed niveau halen"

Anderlecht zocht lange tijd naar een nieuwe trainer en kwam bij René Weiler. De Zwitser was in de tweede Bundesliga actief. Na een degelijke start begon de paarswitte motor wat te sputteren. Weiler legt de schuld daarvoor bij zijn spelers!


"Ik kijk rond mij in de kleedkamer en ik zie vooral artiesten, maar we missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken", luidt zijn analyse in Het Laatste Nieuws.
"Het wordt zeer belangrijk wélke spelers we halen in januari. De club moet eens over één ding goéd nadenken: blijven we spelers halen die met één actie een wedstrijd kunnen doen exploderen, maar die net zo goed 90 minuten nergens zijn, of halen we spelers die élke wedstrijd een goed niveau zonder meer halen?"


René Weiler is heel open over de transferplannen van Anderlecht in Het Nieuwsblad. De coach wil zich in januari gevoelig versterken.

“Als Teo uitvalt, zijn er in de spits niet veel opties”, vertelt Weiler in Het Nieuwsblad. “Ik kan niet bevestigen dat we Saadi proberen aan te trekken, maar het is een aanvaller met kwaliteiten die veel ploegen pijn kan doen. Daarnaast wil ik op het middenveld ook graag wat ervaring aantrekken om het vertrek van Defour en Praet te compenseren. Dendoncker en Tielemans staan er wel, maar zijn nog jong en moeten nu alles spelen. Voor de linksback wachten we nog af of Obradovic weer het niveau bereikt dat ik wil.”

VoetbalBelgië

weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...