Weiler: "Moeten spelers halen die elke wedstrijd goed niveau halen"

Anderlecht zocht lange tijd naar een nieuwe trainer en kwam bij René Weiler. De Zwitser was in de tweede Bundesliga actief. Na een degelijke start begon de paarswitte motor wat te sputteren. Weiler legt de schuld daarvoor bij zijn spelers!


"Ik kijk rond mij in de kleedkamer en ik zie vooral artiesten, maar we missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken", luidt zijn analyse in Het Laatste Nieuws.
"Het wordt zeer belangrijk wélke spelers we halen in januari. De club moet eens over één ding goéd nadenken: blijven we spelers halen die met één actie een wedstrijd kunnen doen exploderen, maar die net zo goed 90 minuten nergens zijn, of halen we spelers die élke wedstrijd een goed niveau zonder meer halen?"


René Weiler is heel open over de transferplannen van Anderlecht in Het Nieuwsblad. De coach wil zich in januari gevoelig versterken.

“Als Teo uitvalt, zijn er in de spits niet veel opties”, vertelt Weiler in Het Nieuwsblad. “Ik kan niet bevestigen dat we Saadi proberen aan te trekken, maar het is een aanvaller met kwaliteiten die veel ploegen pijn kan doen. Daarnaast wil ik op het middenveld ook graag wat ervaring aantrekken om het vertrek van Defour en Praet te compenseren. Dendoncker en Tielemans staan er wel, maar zijn nog jong en moeten nu alles spelen. Voor de linksback wachten we nog af of Obradovic weer het niveau bereikt dat ik wil.”

VoetbalBelgië

weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...