Weiler: "Moeten spelers halen die elke wedstrijd goed niveau halen"

Anderlecht zocht lange tijd naar een nieuwe trainer en kwam bij René Weiler. De Zwitser was in de tweede Bundesliga actief. Na een degelijke start begon de paarswitte motor wat te sputteren. Weiler legt de schuld daarvoor bij zijn spelers!


"Ik kijk rond mij in de kleedkamer en ik zie vooral artiesten, maar we missen leiders, persoonlijkheden die de ploeg in lastige momenten meetrekken", luidt zijn analyse in Het Laatste Nieuws.
"Het wordt zeer belangrijk wélke spelers we halen in januari. De club moet eens over één ding goéd nadenken: blijven we spelers halen die met één actie een wedstrijd kunnen doen exploderen, maar die net zo goed 90 minuten nergens zijn, of halen we spelers die élke wedstrijd een goed niveau zonder meer halen?"


René Weiler is heel open over de transferplannen van Anderlecht in Het Nieuwsblad. De coach wil zich in januari gevoelig versterken.

“Als Teo uitvalt, zijn er in de spits niet veel opties”, vertelt Weiler in Het Nieuwsblad. “Ik kan niet bevestigen dat we Saadi proberen aan te trekken, maar het is een aanvaller met kwaliteiten die veel ploegen pijn kan doen. Daarnaast wil ik op het middenveld ook graag wat ervaring aantrekken om het vertrek van Defour en Praet te compenseren. Dendoncker en Tielemans staan er wel, maar zijn nog jong en moeten nu alles spelen. Voor de linksback wachten we nog af of Obradovic weer het niveau bereikt dat ik wil.”

VoetbalBelgië

weiler

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...