Steegen over Eurostadion: "We hebben geen enkel akkoord getekend, wel aanvragen onderzoeken"

RSC Anderlecht gaat de vergunningsaanvragen voor het nieuwe Eurostadion in detail bestuderen. De club wil nog niet gezegd hebben of ze meestapt in het project. “We gaan bekijken of Ghelamco rekening heeft gehouden met onze noden”, aldus de club.


Eerder op de dag raakte bekend dat bouwpromotor Ghelamco de aanvraag voor de bouw- en milieuvergunning heeft ingediend. Over enkele maanden wordt daar uitsluitsel over verwacht.
Voetbalclub Anderlecht zou aanvankelijk de hoofdhuurder van het stadion worden, maar toonde zich de laatste maanden eerder een koele minnaar van het Eurostadion, vooral onder impuls van de nieuwe operations manager Jo Van Biesbroeck. Vooral de hoge huurprijs en het feit dat Anderlecht geen eigenaar wordt, stootte tegen de borst.


“Wij nemen akte van de ingediende vergunningsaanvragen”, zegt woordvoerder van Anderlecht David Steegen aan BRUZZ. “Maar we hebben nog niet de tijd gehad om die aanvragen te bestuderen. We gaan zowel die vergunningen als het MER (milieu-effectenrapport) grondig onderzoeken, om te zien of wat wij aan Ghelamco gevraagd hebben daarin vertaald zit.”Steegen wil niet veel details geven over wat die vragen dan wel zijn: “Het stadion moet rendabel zijn voor de club, en het moet beantwoorden aan de comforteisen die wij stellen voor onze fans.”
Of Anderlecht dus wel of niet in het nieuwe stadion zal voetballen, blijft dus een vraagteken. “Het is nog veel te vroeg om daarover te oordelen. We hebben geen enkel akkoord getekend, dus voor ons is het essentieel dat er aan onze noden beantwoord wordt.”

Brusselnieuws

eurostadion rsca steegen

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...