Steegen over Eurostadion: "We hebben geen enkel akkoord getekend, wel aanvragen onderzoeken"

RSC Anderlecht gaat de vergunningsaanvragen voor het nieuwe Eurostadion in detail bestuderen. De club wil nog niet gezegd hebben of ze meestapt in het project. “We gaan bekijken of Ghelamco rekening heeft gehouden met onze noden”, aldus de club.


Eerder op de dag raakte bekend dat bouwpromotor Ghelamco de aanvraag voor de bouw- en milieuvergunning heeft ingediend. Over enkele maanden wordt daar uitsluitsel over verwacht.
Voetbalclub Anderlecht zou aanvankelijk de hoofdhuurder van het stadion worden, maar toonde zich de laatste maanden eerder een koele minnaar van het Eurostadion, vooral onder impuls van de nieuwe operations manager Jo Van Biesbroeck. Vooral de hoge huurprijs en het feit dat Anderlecht geen eigenaar wordt, stootte tegen de borst.


“Wij nemen akte van de ingediende vergunningsaanvragen”, zegt woordvoerder van Anderlecht David Steegen aan BRUZZ. “Maar we hebben nog niet de tijd gehad om die aanvragen te bestuderen. We gaan zowel die vergunningen als het MER (milieu-effectenrapport) grondig onderzoeken, om te zien of wat wij aan Ghelamco gevraagd hebben daarin vertaald zit.”Steegen wil niet veel details geven over wat die vragen dan wel zijn: “Het stadion moet rendabel zijn voor de club, en het moet beantwoorden aan de comforteisen die wij stellen voor onze fans.”
Of Anderlecht dus wel of niet in het nieuwe stadion zal voetballen, blijft dus een vraagteken. “Het is nog veel te vroeg om daarover te oordelen. We hebben geen enkel akkoord getekend, dus voor ons is het essentieel dat er aan onze noden beantwoord wordt.”

Brusselnieuws

eurostadion rsca steegen

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...