Van Holsbeeck: "Bij een goede transfer mag makelaar één miljoen als commissie houden"

Herman Van Holsbeeck is manager bij Anderlecht, maar volgens sommige analisten heeft 'huismakelaar' Mogi Bayat veel meer macht. Andere makelaars raken nauwelijks binnen bij Anderlecht. Van Holsbeeck nuanceert dat.


In Sport/Voetbalmagazine geeft hij aan dat hij bestookt wordt met berichten van makelaars. De zogezegde toptalenten zijn echter vaak niet veel waard. "Ik krijg ontelbare telefoontje van makelaars die een test willen versieren voor een Afrikaans talentje. Als je even doorvraagt, kom je te weten dat de speler in kwestie op een klein buurtpleintje voetbalt… Mensen moeten mij niet voor een idioot nemen. In dit wereldje kom je veel profiteurs tegen die hopen dat de kruimels van tafel zullen vallen. Voor 50.000 of 100.000 euro zijn die mensen tot veel in staat."


Toch is Bayat zeker niet de enige makelaar met wie Anderlecht wil samenwerken. "Ik stel makelaars de vraag: welke speler van mijn ploeg kan je verkopen? Een voorbeeld: ik schat de waarde van speler X op twee miljoen. Als iemand die voor vijf miljoen kan verkopen mag hij een miljoen als commissie houden en is hij ‘binnen’ op Anderlecht."


Als er een transfer is bij Anderlecht staat Bayat vaak mee op de foto. Soms heeft hij er raar genoeg bitter weinig mee te maken, zoals bij Marko Marin. "Marin is via Fali Ramadani gekomen. Dat Mogi op de foto stond bij de aankondiging van de transfer? Dat is zijn goed recht. Luister: jullie slaan de bal soms helemaal mis. In de zaak rond Lombaerts werd ik bijna ter dood veroordeeld zonder enige vorm van verdediging. Af en toe komt het mij de strot uit en sta ik op ontploffen. Meestal incasseer ik en houd ik mijn mond", besluit hij fel.

Voetbalprimeur

vanholsbeeck

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...