Van Binst: "Dendoncker en Tielemans hebben nog tijd genoeg om carriére in buitenland te maken"

Youri Tielemans en Leander Dendoncker maakten vorige week een goede beurt bij de Rode Duivels en dus wakkert de interesse in de twee Anderlecht-youngsters weer wat aan. Maar is de tijd wel rijp om de al blik naar het buitenland te richten?


Ook Gille Van Binst volgde de prestaties van de twee Anderlechtenaren bij de Rode Duivels van nabij. "Ze deden hun plicht, maar Estland kan je moeilijk een waardemeter noemen", vertelt hij in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dendoncker speelde goed, hield het sober, maar ik ben de match tegen Oostende nog niet vergeten. Hopelijk kreeg hij nu een boost waar Anderlecht van kan profiteren."
Zondag zakte Sevilla naar het Koning Boudewijnstadion af om de Passendalenaar live aan het werk te zien. Toch vindt Van Binst het nog véél te vroeg voor een stap hogerop.


"Ik kan Dendoncker en Tielemans alleen maar aanraden nog enkele jaren bij Anderlecht te blijven. Elders op de bank wegkwijnen zoals Dennis Praet bij Sampdoria levert niets op. Er zijn voorbeelden genoeg van jongens die met hangende pootjes terugkeerden. De Belgische competitie is lang zo slecht niet. Ze verdienen bij Anderlecht aardig hun boterham en spelen ook nog eens Europees. Dendoncker en Tielemans kunnen beter nu investeren in hun loopbaan om later te oogsten", besluit Van Binst. "Ze hebben nog tijd genoeg om carrière te maken."

Voetbalkrant

vanbinst tielemans dendoncker

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...