Van Holsbeeck: "Ik denk dat we correct geweest zijn met Silvio"

Ex-Doelman Silvio Proto liet uitschijnen dat andere mensen dan Van Holsbeeck of voorzitter Roger Vanden Stock verantwoordelijk zijn, voor zijn vertrek bij paars-wit."Dat is voer voor mijn toekomstig boek", lacht Herman van Holsbeeck. "Binnen enkele jaren zal ik in alle eerlijkheid kunnen antwoorden. In het voetbal draait alles om geld. Zijn we correct geweest met Silvio? Ik denk het wel. Hij heeft Anderlecht veel goede diensten bewezen, hij heeft ook veel aan ons te danken."


Het zit ook veel supporters dwars dat paars-wit Leya Iseka en Dodi Lukebakio uitleende. Het Astridpark koestert jonge talenten. "Ik constateer dat Iseka niet veel speelt bij Marseille en wat Lukebakio betreft: Weiler was zeker niet tegenstander van die jongen. Zijn ingesteldheid was wel een storende factor. In de visie van Weiler moet een speler op de rechterflank constant aan de tweede paal opduiken. Als hij daar twee keer de bal niet krijgt, denkt Lukebakio de derde keer "foert". Daarom hebben we hem bij Toulouse gestald. Zo kan hij met eigen ogen vaststellen dat het in het buitenland niet beter is."


"Soms lijkt het alsof wij gekke eisen stellen aan onze jongeren. Tal van spelers dachten dat ze niets meer te leren hadden op Anderlecht. Hoe vergaat het Charly Musonda Jr.? Hoe vaak speelt Adnan Januzaj bij Sunderland? Dat heeft een stuk met mentaliteit te maken. Hun comfortzone is te groot."

vanholsbeeck proto iseka lukebakio

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...