Van Holsbeeck: "Het is toch normaal dat we Weiler onverwijld blijven steunen"

René Weiler lijkt soms oprecht verbaasd over al wat hij aantreft bij Anderlecht en al wat hij te horen krijgt. Niet onlogisch, want blijkbaar kreeg hij bij zijn aanstelling niet het volledige verhaal te horen van wat er allemaal aan de hand was.


De Zwitser kreeg slechts een deel te horen. "De jeugdige naïviteit van Weiler stond mij wel aan, maar ik heb hem bewust niet het hele plaatje uitgelegd", aldus Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine. "Bij mezelf dacht ik: nondedju, er wacht je een helse job. Het is dus normaal dat we Weiler onverwijld steunen. Op het einde van het seizoen zullen we in eer en geweten een evaluatie maken van zijn werk."


Weiler was volgens Van Holsbeeck altijd eerste keuze, maar andere coaches werden ook genoemd. En die namen geeft hij ook toe. "Een week na het vertrek van Besnik Hasi hebben we Weiler ontmoet in Zürich. Hij was de eerste trainer met wie we een gesprek hebben gehad. Maar het is logisch dat je intussen ook andere mogelijkheden aftast. We zijn in Faro geweest om Claude Puel te ontmoeten, het directiecomité gaf ons groen licht om met Roberto Martínez te onderhandelen, we hebben Paul Le Guen ontmoet... Sommige dossiers kregen we financieel niet rond, Puel wilde liever bij een instapklare club aan de slag gaan."

Voetbalkrant

weiler vanholsbeeck

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...