Dendoncker: "Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen"

Leander Dendoncker stond voor het eerst in de basis tegen Estland bij de Rode Duivels. De verdediger/middenvelder kan alleen maar blij zijn.Dendoncker speelde een goeie match en had zelfs enkele goeie lange ballen in huis. "Ik voel me beter worden. Ik weet dat ik mijn niveau bij Anderlecht moet opkrikken om er hier elke keer bij te zijn. Ik weet ook dat ik de laatste weken niet zo goed bezig was. Maar deze wedstrijd was natuurlijk ideaal om te beginnen voor mij. Estland was niet zo sterk en ik werd omringd door goeie spelers", reageerde hij.
De bescheidenheid zelve, die nuchtere West-Vlaming, maar de ambitie om er in Rusland bij te zijn brandt wel. "Natuurlijk. Maar als je dan ziet welke spelers hier rondlopen... Soms had ik zin om vanuit de verdediging te beginnen applaudiseren voor die mannen. Als de spelers rond je zo goed zijn, gaat je eigen niveau automatisch omhoog. Maar nu zou ik mezelf wel eens willen testen tegen een betere ploeg."


"De coach heeft me na de match gefeliciteerd, maar ik moet realistisch blijven. En vooral fit blijven! Of ik naar een grotere competitie moet om hier elke keer bij te lopen? Kijk, ik zit nu bij Anderlecht en daar wil ik beter doen. En volgend jaar... tja. Ik ga daar nu niets over zeggen."
"Dit is een leuk debuut. Het was eigenlijk een ideale match om in de basis te starten voor mij, want de tegenstander was niet heel sterk. Ze lieten voetbal toe en probeerden soms druk te zetten. Daardoor konden we zelf acties opzetten. Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen. Het is toch anders voetballen dan in de competitie. Technisch is alles perfect en elke pass is zuiver." Aldus Dendoncker.


Het verschil tussen de Rode Duivels en Anderlecht is wel groot. "Het is heel anders bij Anderlecht. Het verschil is zo groot. Technisch is alles perfect en elke pass is juist. Je bent gewoon nog veel meer gefocust omdat je niets mag missen. Het verschil met de Belgische competitie is heel groot. Dat is ook logisch als je ziet waar iedereen speelt.” Besluit Dendoncker.

dendoncker

Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk

Meer nieuws...