Dendoncker: "Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen"

Leander Dendoncker stond voor het eerst in de basis tegen Estland bij de Rode Duivels. De verdediger/middenvelder kan alleen maar blij zijn.Dendoncker speelde een goeie match en had zelfs enkele goeie lange ballen in huis. "Ik voel me beter worden. Ik weet dat ik mijn niveau bij Anderlecht moet opkrikken om er hier elke keer bij te zijn. Ik weet ook dat ik de laatste weken niet zo goed bezig was. Maar deze wedstrijd was natuurlijk ideaal om te beginnen voor mij. Estland was niet zo sterk en ik werd omringd door goeie spelers", reageerde hij.
De bescheidenheid zelve, die nuchtere West-Vlaming, maar de ambitie om er in Rusland bij te zijn brandt wel. "Natuurlijk. Maar als je dan ziet welke spelers hier rondlopen... Soms had ik zin om vanuit de verdediging te beginnen applaudiseren voor die mannen. Als de spelers rond je zo goed zijn, gaat je eigen niveau automatisch omhoog. Maar nu zou ik mezelf wel eens willen testen tegen een betere ploeg."


"De coach heeft me na de match gefeliciteerd, maar ik moet realistisch blijven. En vooral fit blijven! Of ik naar een grotere competitie moet om hier elke keer bij te lopen? Kijk, ik zit nu bij Anderlecht en daar wil ik beter doen. En volgend jaar... tja. Ik ga daar nu niets over zeggen."
"Dit is een leuk debuut. Het was eigenlijk een ideale match om in de basis te starten voor mij, want de tegenstander was niet heel sterk. Ze lieten voetbal toe en probeerden soms druk te zetten. Daardoor konden we zelf acties opzetten. Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen. Het is toch anders voetballen dan in de competitie. Technisch is alles perfect en elke pass is zuiver." Aldus Dendoncker.


Het verschil tussen de Rode Duivels en Anderlecht is wel groot. "Het is heel anders bij Anderlecht. Het verschil is zo groot. Technisch is alles perfect en elke pass is juist. Je bent gewoon nog veel meer gefocust omdat je niets mag missen. Het verschil met de Belgische competitie is heel groot. Dat is ook logisch als je ziet waar iedereen speelt.” Besluit Dendoncker.

dendoncker

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...