Dendoncker: "Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen"

Leander Dendoncker stond voor het eerst in de basis tegen Estland bij de Rode Duivels. De verdediger/middenvelder kan alleen maar blij zijn.Dendoncker speelde een goeie match en had zelfs enkele goeie lange ballen in huis. "Ik voel me beter worden. Ik weet dat ik mijn niveau bij Anderlecht moet opkrikken om er hier elke keer bij te zijn. Ik weet ook dat ik de laatste weken niet zo goed bezig was. Maar deze wedstrijd was natuurlijk ideaal om te beginnen voor mij. Estland was niet zo sterk en ik werd omringd door goeie spelers", reageerde hij.
De bescheidenheid zelve, die nuchtere West-Vlaming, maar de ambitie om er in Rusland bij te zijn brandt wel. "Natuurlijk. Maar als je dan ziet welke spelers hier rondlopen... Soms had ik zin om vanuit de verdediging te beginnen applaudiseren voor die mannen. Als de spelers rond je zo goed zijn, gaat je eigen niveau automatisch omhoog. Maar nu zou ik mezelf wel eens willen testen tegen een betere ploeg."


"De coach heeft me na de match gefeliciteerd, maar ik moet realistisch blijven. En vooral fit blijven! Of ik naar een grotere competitie moet om hier elke keer bij te lopen? Kijk, ik zit nu bij Anderlecht en daar wil ik beter doen. En volgend jaar... tja. Ik ga daar nu niets over zeggen."
"Dit is een leuk debuut. Het was eigenlijk een ideale match om in de basis te starten voor mij, want de tegenstander was niet heel sterk. Ze lieten voetbal toe en probeerden soms druk te zetten. Daardoor konden we zelf acties opzetten. Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen. Het is toch anders voetballen dan in de competitie. Technisch is alles perfect en elke pass is zuiver." Aldus Dendoncker.


Het verschil tussen de Rode Duivels en Anderlecht is wel groot. "Het is heel anders bij Anderlecht. Het verschil is zo groot. Technisch is alles perfect en elke pass is juist. Je bent gewoon nog veel meer gefocust omdat je niets mag missen. Het verschil met de Belgische competitie is heel groot. Dat is ook logisch als je ziet waar iedereen speelt.” Besluit Dendoncker.

dendoncker

Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic
Toulouse gaat Lukebakio wellicht nog één seizoen huren
Bruno nog te duur voor Anderlecht
Anderlecht denkt weer aan uitbreiding Constant Vanden Stockstadion
Anderlecht toont interesse in Clinton Mata van Charleroi
Andy Najar wellicht langer bij Anderlecht

Meer nieuws...