Dendoncker: "Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen"

Leander Dendoncker stond voor het eerst in de basis tegen Estland bij de Rode Duivels. De verdediger/middenvelder kan alleen maar blij zijn.Dendoncker speelde een goeie match en had zelfs enkele goeie lange ballen in huis. "Ik voel me beter worden. Ik weet dat ik mijn niveau bij Anderlecht moet opkrikken om er hier elke keer bij te zijn. Ik weet ook dat ik de laatste weken niet zo goed bezig was. Maar deze wedstrijd was natuurlijk ideaal om te beginnen voor mij. Estland was niet zo sterk en ik werd omringd door goeie spelers", reageerde hij.
De bescheidenheid zelve, die nuchtere West-Vlaming, maar de ambitie om er in Rusland bij te zijn brandt wel. "Natuurlijk. Maar als je dan ziet welke spelers hier rondlopen... Soms had ik zin om vanuit de verdediging te beginnen applaudiseren voor die mannen. Als de spelers rond je zo goed zijn, gaat je eigen niveau automatisch omhoog. Maar nu zou ik mezelf wel eens willen testen tegen een betere ploeg."


"De coach heeft me na de match gefeliciteerd, maar ik moet realistisch blijven. En vooral fit blijven! Of ik naar een grotere competitie moet om hier elke keer bij te lopen? Kijk, ik zit nu bij Anderlecht en daar wil ik beter doen. En volgend jaar... tja. Ik ga daar nu niets over zeggen."
"Dit is een leuk debuut. Het was eigenlijk een ideale match om in de basis te starten voor mij, want de tegenstander was niet heel sterk. Ze lieten voetbal toe en probeerden soms druk te zetten. Daardoor konden we zelf acties opzetten. Deze prestatie geeft natuurlijk vertrouwen. Het is toch anders voetballen dan in de competitie. Technisch is alles perfect en elke pass is zuiver." Aldus Dendoncker.


Het verschil tussen de Rode Duivels en Anderlecht is wel groot. "Het is heel anders bij Anderlecht. Het verschil is zo groot. Technisch is alles perfect en elke pass is juist. Je bent gewoon nog veel meer gefocust omdat je niets mag missen. Het verschil met de Belgische competitie is heel groot. Dat is ook logisch als je ziet waar iedereen speelt.” Besluit Dendoncker.

dendoncker

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...