Proto: "Ik moet de fans hiervoor echt bedanken, dit heb ik nog nooit gezien"

Silvio Proto heeft een emotionele terugkeer gemaakt in het Astridpark. De huldiging van de fans was indrukwekkend, zelfs indrukwekkender dan voor Olivier Deschacht, de man die nog steeds voor hen speelt en vandaag zijn 567ste wedstrijd achter de kiezen had.


Wat een tifo kreeg Proto van 'zijn fans'. Weken werk moet er ingekropen zijn. "Dit heb ik nog nooit gezien voor een speler die nog actief is bij een andere club", schudde Proto zijn hoofd. "Ik moet de fans hiervoor echt bedanken. Ik ben ook superblij met de carrière die ik hier gemaakt heb."
En zijn maatje Deschacht werd ook gevierd. "Super hé! Hij verdient het! Vorig seizoen waren we de twee oudsten in de kleedkamer. Twee dinosaurussen in een kleedkamer vol jongeren. En nu is er maar één meer. Oli is een monument."
De doelman zag ook dat Paars-Wit momenteel niet draait. Toch had Proto lof voor een speler van de Brusselaars. "Een club als Anderlecht moet altijd winnen en als dat niet gebeurt, is er iets mis. Toch blijft dit paars-wit een ploeg om altijd rekening mee te houden voor de titel. Zelfs op een dag als vandaag zag je vlagen van genialiteit bij de spelers. Iemand als Stanciu is een klassevoetballer, daar moet je niet aan twijfelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.


Hij praatte ook met Roef. "Ik heb aan Davy persoonlijk beloofd dat ik nooit een woord over zijn prestaties zou reppen in de pers. Dat is een kwestie van respect en ik ga me ook vandaag aan die belofte houden. Hij weet zelf ook wel dat Anderlecht een club is waar veel druk is. Ik heb Davy vandaag wel gesproken na de match, maar wat er gezegd is, blijft onder ons. Doorvragen heeft geen zin." 
48Voetbalkrant

proto oostende

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...