Proto: "Ik moet de fans hiervoor echt bedanken, dit heb ik nog nooit gezien"

Silvio Proto heeft een emotionele terugkeer gemaakt in het Astridpark. De huldiging van de fans was indrukwekkend, zelfs indrukwekkender dan voor Olivier Deschacht, de man die nog steeds voor hen speelt en vandaag zijn 567ste wedstrijd achter de kiezen had.


Wat een tifo kreeg Proto van 'zijn fans'. Weken werk moet er ingekropen zijn. "Dit heb ik nog nooit gezien voor een speler die nog actief is bij een andere club", schudde Proto zijn hoofd. "Ik moet de fans hiervoor echt bedanken. Ik ben ook superblij met de carrière die ik hier gemaakt heb."
En zijn maatje Deschacht werd ook gevierd. "Super hé! Hij verdient het! Vorig seizoen waren we de twee oudsten in de kleedkamer. Twee dinosaurussen in een kleedkamer vol jongeren. En nu is er maar één meer. Oli is een monument."
De doelman zag ook dat Paars-Wit momenteel niet draait. Toch had Proto lof voor een speler van de Brusselaars. "Een club als Anderlecht moet altijd winnen en als dat niet gebeurt, is er iets mis. Toch blijft dit paars-wit een ploeg om altijd rekening mee te houden voor de titel. Zelfs op een dag als vandaag zag je vlagen van genialiteit bij de spelers. Iemand als Stanciu is een klassevoetballer, daar moet je niet aan twijfelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.


Hij praatte ook met Roef. "Ik heb aan Davy persoonlijk beloofd dat ik nooit een woord over zijn prestaties zou reppen in de pers. Dat is een kwestie van respect en ik ga me ook vandaag aan die belofte houden. Hij weet zelf ook wel dat Anderlecht een club is waar veel druk is. Ik heb Davy vandaag wel gesproken na de match, maar wat er gezegd is, blijft onder ons. Doorvragen heeft geen zin." 
48Voetbalkrant

proto oostende

Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu één van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar Israël
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht
Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht

Meer nieuws...