Weiler: "We waren mentaal vermoeid"

Anderlecht kwam in eigen huis niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen KV Oostende (1-1). Een billijke uitslag na een matige wedstrijd. De fans dropen teleurgesteld af. Trainer René Weiler zag wel positieve punten!Een langgerekte geeuw, een treurmars, wandelvoetbal. Die woorden werden naar boven gehaald om Anderlecht-KV Oostende te beschrijven of samen te vatten.
“Het was een wedstrijd met heel weinig doelkansen. De scheidsrechter moest helpen door twee penalty’s te fluiten”, zei Anderlecht-coach René Weiler."We zijn tevreden met een punt, maar over het algemeen hebben we niet goed gespeeld",
citeert La Dernière Heure René Weiler. "We hebben niet gespeeld zoals in de Europa League, maar dat heeft met vermoeidheid te maken. We zijn ook mentaal vermoeid. Er was te weinig beweging in ons spel. En we hebben jonge spelers die het niet gewend zijn om iedere drie dagen te spelen. Dat is een reden, maar er zijn er ook andere."“Sommige spelers maakten het te moeilijk, soms is de beste oplossing om het eenvoudig te houden, maar ik kan het de spelers ook niet verbieden. We zitten nog in opbouwproces en moeten gewoon goed voortwerken.”
En het excuus van drie weken geleden gelde natuurlijk nu ook nog: "We waren niet fris. Er werd amper in de ruimte gelopen, we bewogen niet", aldus Weiler. "Dit was geen spectaculaire match. Sommige jongens zitten duidelijk aan het eind van hun krachten. Neem Hanni bijvoorbeeld, die heeft amper rust gehad en alles gespeeld. Hij probeerde wel, maar het lukte niet. Je hebt gelijk als je zegt dat hij niet zijn beste match speelde."
Maar dan waren er nog anderen, zoals Leander Dendoncker, die amper nog zijn normale niveau kan benaderen. "Dat heb je met jongeren. Die kunnen nog geen drie matchen in één week aan", zei Weiler. En daar moesten we toch even bij fronsen, want Dendoncker is al drie seizoenen gewend om drie matchen per week te spelen.
Weiler is zeer te spreken over de prestatie van Nicolae Stanciu, die dit seizoen al een pak kritiek kreeg te slikken. "De twee doelpunten tegen Mainz hebben Stanciu goed gedaan. Hij was bevrijd, maar Oostende is geen tegenstander die geschenken weggeeft. We hebben gezien dat we vandaag problemen hadden, maar we moeten gewoon blijven werken."

weiler oostende

Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"

Meer nieuws...