Weiler: "We waren mentaal vermoeid"

Anderlecht kwam in eigen huis niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen KV Oostende (1-1). Een billijke uitslag na een matige wedstrijd. De fans dropen teleurgesteld af. Trainer René Weiler zag wel positieve punten!Een langgerekte geeuw, een treurmars, wandelvoetbal. Die woorden werden naar boven gehaald om Anderlecht-KV Oostende te beschrijven of samen te vatten.
“Het was een wedstrijd met heel weinig doelkansen. De scheidsrechter moest helpen door twee penalty’s te fluiten”, zei Anderlecht-coach René Weiler."We zijn tevreden met een punt, maar over het algemeen hebben we niet goed gespeeld",
citeert La Dernière Heure René Weiler. "We hebben niet gespeeld zoals in de Europa League, maar dat heeft met vermoeidheid te maken. We zijn ook mentaal vermoeid. Er was te weinig beweging in ons spel. En we hebben jonge spelers die het niet gewend zijn om iedere drie dagen te spelen. Dat is een reden, maar er zijn er ook andere."“Sommige spelers maakten het te moeilijk, soms is de beste oplossing om het eenvoudig te houden, maar ik kan het de spelers ook niet verbieden. We zitten nog in opbouwproces en moeten gewoon goed voortwerken.”
En het excuus van drie weken geleden gelde natuurlijk nu ook nog: "We waren niet fris. Er werd amper in de ruimte gelopen, we bewogen niet", aldus Weiler. "Dit was geen spectaculaire match. Sommige jongens zitten duidelijk aan het eind van hun krachten. Neem Hanni bijvoorbeeld, die heeft amper rust gehad en alles gespeeld. Hij probeerde wel, maar het lukte niet. Je hebt gelijk als je zegt dat hij niet zijn beste match speelde."
Maar dan waren er nog anderen, zoals Leander Dendoncker, die amper nog zijn normale niveau kan benaderen. "Dat heb je met jongeren. Die kunnen nog geen drie matchen in één week aan", zei Weiler. En daar moesten we toch even bij fronsen, want Dendoncker is al drie seizoenen gewend om drie matchen per week te spelen.
Weiler is zeer te spreken over de prestatie van Nicolae Stanciu, die dit seizoen al een pak kritiek kreeg te slikken. "De twee doelpunten tegen Mainz hebben Stanciu goed gedaan. Hij was bevrijd, maar Oostende is geen tegenstander die geschenken weggeeft. We hebben gezien dat we vandaag problemen hadden, maar we moeten gewoon blijven werken."

weiler oostende

Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen

Meer nieuws...