Weiler: "We waren mentaal vermoeid"

Anderlecht kwam in eigen huis niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen KV Oostende (1-1). Een billijke uitslag na een matige wedstrijd. De fans dropen teleurgesteld af. Trainer René Weiler zag wel positieve punten!Een langgerekte geeuw, een treurmars, wandelvoetbal. Die woorden werden naar boven gehaald om Anderlecht-KV Oostende te beschrijven of samen te vatten.
“Het was een wedstrijd met heel weinig doelkansen. De scheidsrechter moest helpen door twee penalty’s te fluiten”, zei Anderlecht-coach René Weiler."We zijn tevreden met een punt, maar over het algemeen hebben we niet goed gespeeld",
citeert La Dernière Heure René Weiler. "We hebben niet gespeeld zoals in de Europa League, maar dat heeft met vermoeidheid te maken. We zijn ook mentaal vermoeid. Er was te weinig beweging in ons spel. En we hebben jonge spelers die het niet gewend zijn om iedere drie dagen te spelen. Dat is een reden, maar er zijn er ook andere."“Sommige spelers maakten het te moeilijk, soms is de beste oplossing om het eenvoudig te houden, maar ik kan het de spelers ook niet verbieden. We zitten nog in opbouwproces en moeten gewoon goed voortwerken.”
En het excuus van drie weken geleden gelde natuurlijk nu ook nog: "We waren niet fris. Er werd amper in de ruimte gelopen, we bewogen niet", aldus Weiler. "Dit was geen spectaculaire match. Sommige jongens zitten duidelijk aan het eind van hun krachten. Neem Hanni bijvoorbeeld, die heeft amper rust gehad en alles gespeeld. Hij probeerde wel, maar het lukte niet. Je hebt gelijk als je zegt dat hij niet zijn beste match speelde."
Maar dan waren er nog anderen, zoals Leander Dendoncker, die amper nog zijn normale niveau kan benaderen. "Dat heb je met jongeren. Die kunnen nog geen drie matchen in één week aan", zei Weiler. En daar moesten we toch even bij fronsen, want Dendoncker is al drie seizoenen gewend om drie matchen per week te spelen.
Weiler is zeer te spreken over de prestatie van Nicolae Stanciu, die dit seizoen al een pak kritiek kreeg te slikken. "De twee doelpunten tegen Mainz hebben Stanciu goed gedaan. Hij was bevrijd, maar Oostende is geen tegenstander die geschenken weggeeft. We hebben gezien dat we vandaag problemen hadden, maar we moeten gewoon blijven werken."

weiler oostende

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...