Anderlecht en Oostende delen de punten na teleurstellende partij

Anderlecht en Oostende hebben elkaar geen duimbreed toegegeven: 1-1. De twee doelpunten kwamen er na twee terechte strafschoppen, verder had de wedstrijd weinig om het lijf. Door de puntendeling in het Astridpark is Zulte Waregem herfstkampioen. Franck Berrier en Youri Tielemans namen de elfmeters voor zich in de 567ste wedstrijd van Olivier Deschacht voor Anderlecht.Nog voor de wedstrijd begon, was er al heel wat te beleven in het Constant Vanden Stock-stadion. Olivier Deschacht werd gehuldigd voor zijn 566 wedstrijden bij Anderlecht. Na vandaag zijn dat er zelfs 567, waarmee hij Paul Van Himst overtreft en alleen recordhouder wordt.
Ook Silvio Proto werd bij zijn terugkeer naar het Astridpark in de bloemetjes met onder meer een indrukwekkende tifo van de Anderlecht-fans.
Veel spektakel voor de aftrap, maar de huldigingen gaven Anderlecht allerminst vleugels. Integendeel, op het kwartier ontsnapte paars-wit zelfs aan de 0-1 na een flater van Roef. De Anderlecht-doelman zag een schot van Dimata wegspringen van z’n lichaam en tegen de paal botsen. In de herneming besloot El Ghanassy rakelings naast.
Anderlecht was wakker en reageerde meteen. Milic werkte een voorzet van Stanciu bijna in eigen doel, Proto kon de bal nog net voor de lijn keren. 
Meer dan een korte opflakkering van Anderlecht was het niet. Paars-wit kwam op het halfuur zelfs met de schrik vrij toen Canesin alleen op Roef kon afgaan na een niet-gefloten overtreding op Teodorczyk. Roef voorkwam de 0-1 met een knappe redding.Ook na de rust kreeg Anderlecht geen lijn in zijn acties. Oostende deed niet veel beter. Peter Vandenbempt vatte het prima samen: “Deze tweede helft is van een ongekende troosteloosheid”
De treurmars ging onverminderd voort tot Anderlecht iets voorbij het uur nog wat dieper in het moeras wegzakte. Kara haalde Dimata onderuit in de zestien en de bal ging op de stip. Berrier twijfelde niet en zette de elfmeter feilloos om.
Een alweer bleke Stanciu zorgde voor het antwoord van de thuisploeg na een slimme pass van Capel. Proto stond pal op het schot van de Roemeen.
Anderlecht moest vol aan de bak om een tweede thuisnederlaag te voorkomen. Pas tien minuten voor het einde zorgde invaller Harbaoui voor de verlossing. Hij werd door Milic vastgehouden in de zestien en ook Anderlecht kreeg een strafschop. Tielemans was oog in oog met ex-ploegmaat Proto niet onder de indruk en knal de bal hoog in doel: 1-1.
Verder kwam paars-wit niet meer. Zulte Waregem is de lachende derde. De competitieleider houdt zowel Anderlecht als Oostende op vijf punten achterstand.

oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...