Proto: "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler"

Morgen keert Silvio Proto (33) met Oostende terug naar Anderlecht. "Ik ben net als Cristiano Ronaldo: ik heb nood aan haters", vertelt de doelman. "Maar ik ben nog altijd een supporter van Anderlecht."


Vechtend tegen de tranen nam Silvio Proto vorig seizoen afscheid van de Anderlecht-fans in het Astridpark. "Ik moest vertrekken omdat ik de toekomst van Mile Svilar niet mocht blokkeren", vertelt Proto in La Dernière Heure. "Veel mensen binnen de club vertelden me dat ze die beslissing niet konden begrijpen. Vooral ook omdat Anderlecht me nog verteld had dat ik er na mijn carrière aan de slag zou kunnen als keeper- of jeugdtrainer. Maar ik aanvaardde dat ik moest vertrekken."Proto blijft de gebeurtennissen in Anderlecht met een vergrootglas volgen. "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler. Hij verricht goed werk in Anderlecht, vind ik. Weiler heeft iedereen op gelijke hoogte gezet en zo iemand had de ploeg nodig. Een buitenlandse trainer die de spelers vooraf niet kende. Ik had nog jaren kunnen spelen bij Anderlecht. Maar bij Oostende zit ik ook goed. Als het kan, wil ik hier voetballen tot mijn 40e. Het zou fantastisch zijn als ooit de landstitel kan vieren met Marc Coucke."Afgelopen weekend was Proto nog het slachtoffer van Standard-fans, die verschillende voorwerpen slingerden naar zijn hoofd. Vreest hij een gelijkaardige aanslag in Anderlecht?
"Ik ben en blijf een supporter van Anderlecht en ik heb er ook nog veel vrienden", zegt Proto. "Vaak ben ik nog het doelwit van bepaalde mensen, zoals in Charleroi. Maar dat waren dan oud-medeleerlingen die jaloers zijn op wat ik bereikt heb. Cristiano Ronaldo heeft in de pers gezegd dat hij nood heeft aan haters. En voor mij geldt hetzelfde. Het is een drijfveer om beter te spelen en hen zo de mond te snoeren."

proto oostende

Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen

Meer nieuws...