Proto: "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler"

Morgen keert Silvio Proto (33) met Oostende terug naar Anderlecht. "Ik ben net als Cristiano Ronaldo: ik heb nood aan haters", vertelt de doelman. "Maar ik ben nog altijd een supporter van Anderlecht."


Vechtend tegen de tranen nam Silvio Proto vorig seizoen afscheid van de Anderlecht-fans in het Astridpark. "Ik moest vertrekken omdat ik de toekomst van Mile Svilar niet mocht blokkeren", vertelt Proto in La Dernière Heure. "Veel mensen binnen de club vertelden me dat ze die beslissing niet konden begrijpen. Vooral ook omdat Anderlecht me nog verteld had dat ik er na mijn carrière aan de slag zou kunnen als keeper- of jeugdtrainer. Maar ik aanvaardde dat ik moest vertrekken."Proto blijft de gebeurtennissen in Anderlecht met een vergrootglas volgen. "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler. Hij verricht goed werk in Anderlecht, vind ik. Weiler heeft iedereen op gelijke hoogte gezet en zo iemand had de ploeg nodig. Een buitenlandse trainer die de spelers vooraf niet kende. Ik had nog jaren kunnen spelen bij Anderlecht. Maar bij Oostende zit ik ook goed. Als het kan, wil ik hier voetballen tot mijn 40e. Het zou fantastisch zijn als ooit de landstitel kan vieren met Marc Coucke."Afgelopen weekend was Proto nog het slachtoffer van Standard-fans, die verschillende voorwerpen slingerden naar zijn hoofd. Vreest hij een gelijkaardige aanslag in Anderlecht?
"Ik ben en blijf een supporter van Anderlecht en ik heb er ook nog veel vrienden", zegt Proto. "Vaak ben ik nog het doelwit van bepaalde mensen, zoals in Charleroi. Maar dat waren dan oud-medeleerlingen die jaloers zijn op wat ik bereikt heb. Cristiano Ronaldo heeft in de pers gezegd dat hij nood heeft aan haters. En voor mij geldt hetzelfde. Het is een drijfveer om beter te spelen en hen zo de mond te snoeren."

proto oostende

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...