Proto: "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler"

Morgen keert Silvio Proto (33) met Oostende terug naar Anderlecht. "Ik ben net als Cristiano Ronaldo: ik heb nood aan haters", vertelt de doelman. "Maar ik ben nog altijd een supporter van Anderlecht."


Vechtend tegen de tranen nam Silvio Proto vorig seizoen afscheid van de Anderlecht-fans in het Astridpark. "Ik moest vertrekken omdat ik de toekomst van Mile Svilar niet mocht blokkeren", vertelt Proto in La Dernière Heure. "Veel mensen binnen de club vertelden me dat ze die beslissing niet konden begrijpen. Vooral ook omdat Anderlecht me nog verteld had dat ik er na mijn carrière aan de slag zou kunnen als keeper- of jeugdtrainer. Maar ik aanvaardde dat ik moest vertrekken."Proto blijft de gebeurtennissen in Anderlecht met een vergrootglas volgen. "Ik had heel graag samengewerkt met René Weiler. Hij verricht goed werk in Anderlecht, vind ik. Weiler heeft iedereen op gelijke hoogte gezet en zo iemand had de ploeg nodig. Een buitenlandse trainer die de spelers vooraf niet kende. Ik had nog jaren kunnen spelen bij Anderlecht. Maar bij Oostende zit ik ook goed. Als het kan, wil ik hier voetballen tot mijn 40e. Het zou fantastisch zijn als ooit de landstitel kan vieren met Marc Coucke."Afgelopen weekend was Proto nog het slachtoffer van Standard-fans, die verschillende voorwerpen slingerden naar zijn hoofd. Vreest hij een gelijkaardige aanslag in Anderlecht?
"Ik ben en blijf een supporter van Anderlecht en ik heb er ook nog veel vrienden", zegt Proto. "Vaak ben ik nog het doelwit van bepaalde mensen, zoals in Charleroi. Maar dat waren dan oud-medeleerlingen die jaloers zijn op wat ik bereikt heb. Cristiano Ronaldo heeft in de pers gezegd dat hij nood heeft aan haters. En voor mij geldt hetzelfde. Het is een drijfveer om beter te spelen en hen zo de mond te snoeren."

proto oostende

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...