Weiler: "Ik wil inzet zien, we moeten vechten"

René Weiler heeft gereageerd op alle kritiek die hij de voorbije dagen over zich een heeft gekregen. Onder meer Marc Degryse en Jan Mulder haalden zwaar uit naar de coach van Anderlecht.


In Anderlecht vinden ze dat de woorden van Weiler uit hun context gerukt zijn, ook doordat het Frans niet zijn moedertaal is. De Zwitser zou bedoeld hebben dat hij nu nog geen grote ploeg heeft, maar de timing was verkeerd. Weiler zelf moest er woensdag meer uitleg over geven dan over de match tegen Mainz.


"Ik heb niet gezegd dat de traditie van Anderlecht niet mooi is", benadrukt Weiler bij La Dernière Heure. "Integendeel, ik ben juist heel trots om deel uit te mogen maken van een club met zo'n prestigieuze naam. Ik wilde alleen maar zeggen dat we vandaag 2016 zijn en onze eigen geschiedenis willen schrijven. We kunnen dus niet rekenen op de traditie van de club om wedstrijden te winnen. Er is maar één manier om er te komen en dat geldt voor iedereen in het moderne voetbal: werken, werken en nog eens werken."


Over de kritiek van de oud-spelers van Anderlecht en analisten: 
"Kritiek moet ik accepteren. Het maakt deel uit van het voetbal. Er zijn veel mensen die spreken. Maar die ex-spelers volgen de trainingen niet en weten ook niet alle details. Maar ze hebben wel een sterke mening. Als trainer moet ik dat dus accepteren. De dag van vandaag doen heel veel mensen hun zegje in de voetbalwereld", meent Weiler. "De oud-spelers hebben echter wel veel invloed op de fans. Ik kan daar niets aan doen, dus ik blijf verder werken en concentreer me op de volgende wedstrijd tegen Mainz."
"Tegen Mainz moet er veel veranderen, maar vooral de mentaliteit. Ik kan niet garanderen dat we een grote match spelen tegen Mainz, maar ik wil inzet zien. We moeten duels winnen, we moeten vechten. We moeten terug naar de basis. En als we dan mooie aanvallen kunnen brengen, is dat meegenomen. Maar eerst en vooral veel werken."René Weiler rekent op de Poolse topschutter Lukasz Teodorczyk, hij scoorde al dertien keer in achttien wedstrijden. "Hij is een doelpuntenmaker pur sang. Daarom hebben we hem ook binnengehaald", zei Weiler tijdens de persconferentie aan de vooravond van het Europese duel tegen FSV Mainz 05. "Hij heeft een goede mentaliteit en gaat steeds tot het gaatje. Ik ben zeer blij voor hem en voor de rest van het team om te zien dat hij zo beslissend is. We hopen dat hij dat nog lang zal blijven. Ik wil nu nog geen negatieve gedachten, we zien wel wat er gebeurt als hij eens geblesseerd is of een mindere periode kent."

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...