Hanni: "Volgende matchen moet ons niveau verder omhoog"

Het was gisteren geen denderende wedstrijd van RSC Anderlecht maar uiteindelijk wonnen ze wel van KV Mechelen. Voor kapitein Sofiane Hanni was dat natuurlijk een speciale match.Een wedstrijd tegen je ex-club is altijd een speciaal gegeven en dat was niet anders voor Sofiane Hanni. "Het was leuk om mijn oude ploegmaats en supporters terug te zien. Het applaus dat ze me op het einde gaven, deed plezier”, aldus de kapitein in La Dernière Heure.
"Het belangrijkste vandaag was om opnieuw aan te knopen met de overwinning na onze nederlaag tegen Club Brugge. Dat deden we, maar de eerste twintig minuten had het anders kunnen lopen. Daarna lieten we zien dat deze ploeg karakter heeft. We scoorden het eerste doelpunt en maakten na de rust de match dood."


Ook zijn ploegmaats kregen lof: "Met Stanciu probeerden we combinaties op de mat te leggen. Deze ploeg telt heel wat technische spelers en we proberen elkaar te vinden. Dat zal beter en beter gaan naarmate we meer wedstrijden spelen. Tijdens de tweede helft ging dat vandaag gemakkelijker omdat we met een speler meer stonden. Dat moeten we de volgende matchen ook doen en ons niveau moet verder omhoog."


Dat die combinaties niet altijd even vlot verlopen is volgens Hanni te wijten aan de tegenstanders. "De meeste ploegen die tegen ons spelen, kiezen voor een laag blok. Zeker als ze op bezoek komen in het Astridpark", aldus de Algerijn. “Ze wachten tot wij een misstap maken om uit te breken en spelen op de counter, zoals bij die strafschop. Dat is niet altijd gemakkelijk."

VoetbalBelgië

hanni mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...