Zuinige zege, met dank aan Roef

Anderlecht heeft de nederlaag tegen Club Brugge doorgespoeld met een 2-0-zege tegen KV Mechelen. KVM miste al snel een penalty en schoot zichzelf nog eens in de voet met een rode kaart kort voor de pauze. Teodorczyk en Tielemans loodsten Anderlecht naar de volle buit.


Anderlecht kon al ruim drie jaar niet meer winnen van KV Mechelen en had iets recht te zetten na de wanprestatie tegen Club Brugge. Redenen genoeg dus om er meteen in te vliegen, maar daar kwam niks van terecht.
Integendeel, na amper vijf minuten hing de 0-1 al in de lucht. Nuytinck leverde de bal wel erg knullig in bij El Messaouid en die stuurde Verdier meteen op Roef af. De Anderlecht-doelman liet zich verrassen en haalde Verdier onderuit: penalty voor KV Mechelen. Verdier ging zelf achter de bal staan, Roef zette zijn foutje recht met een knappe redding.
KV Mechelen ging ondanks de penaltymisser steeds beter voetballen, terwijl het gebrek aan vertrouwen bij Anderlecht pijn deed aan de ogen. Paars-wit stapelde de slordigheden op en kwam op het kwartier weer goed weg. Bjelica kwam oog in oog met Roef, maar die hield de thuisploeg opnieuw overeind met een knappe redding.
Een vrije trap van een alweer bleke Stanciu en een verre knal van Hanni, veel meer had Anderlecht niet te bieden. Tot Teodorczyk op het halfuur weer zijn duivels ontbond. Vanuit een scherpe hoek bracht hij paars-wit op voorsprong, goed voor zijn vijfde goal in vijf wedstrijden.KV Mechelen was even de pedalen kwijt en moest kort voor de rust een nieuwe opdoffer incasseren. Bjelica trok aan de noodrem toen Capel hem aftroefde en liep tegen z’n tweede gele kaart aan.
De bezoekers moesten het de volledige tweede helft met een man minder doen en dat liet zich voelen. We kregen éénrichtingsverkeer te zien, al slaagde Anderlecht er niet in de score op te drijven. Hanni botste tot twee keer toe op Moris en ook Acheampong raakte niet voorbij de KVM-doeleman.
De thuisploeg bleef wel gas geven en vooral Stanciu werkte zich te pletter op zoek naar zijn eerste goal. Zijn beste poging ging evenwel over doel. KV Mechelen kon slechts één keer tegenprikken, Roef stond pal op een schot van Verdier.
Pas een kwartier voor het einde kwam Anderlecht écht dicht bij de verlossende 2-0. Teodorczyk kon van dichtbij de wedstrijd beslissen, maar hij besloot op de lat. Vijf minuten later was het dan toch raak, met wat hulp van scheidsrechter Van de Velde.
Die legde de bal op de stip na een overtreding op Stanciu net buiten de zestien en Tielemans zette de penalty feilloos om. Anderlecht wist zich zegezeker en recht zo weer de rug na de uitschuiver tegen Club Brugge.

mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...