Zuinige zege, met dank aan Roef

Anderlecht heeft de nederlaag tegen Club Brugge doorgespoeld met een 2-0-zege tegen KV Mechelen. KVM miste al snel een penalty en schoot zichzelf nog eens in de voet met een rode kaart kort voor de pauze. Teodorczyk en Tielemans loodsten Anderlecht naar de volle buit.


Anderlecht kon al ruim drie jaar niet meer winnen van KV Mechelen en had iets recht te zetten na de wanprestatie tegen Club Brugge. Redenen genoeg dus om er meteen in te vliegen, maar daar kwam niks van terecht.
Integendeel, na amper vijf minuten hing de 0-1 al in de lucht. Nuytinck leverde de bal wel erg knullig in bij El Messaouid en die stuurde Verdier meteen op Roef af. De Anderlecht-doelman liet zich verrassen en haalde Verdier onderuit: penalty voor KV Mechelen. Verdier ging zelf achter de bal staan, Roef zette zijn foutje recht met een knappe redding.
KV Mechelen ging ondanks de penaltymisser steeds beter voetballen, terwijl het gebrek aan vertrouwen bij Anderlecht pijn deed aan de ogen. Paars-wit stapelde de slordigheden op en kwam op het kwartier weer goed weg. Bjelica kwam oog in oog met Roef, maar die hield de thuisploeg opnieuw overeind met een knappe redding.
Een vrije trap van een alweer bleke Stanciu en een verre knal van Hanni, veel meer had Anderlecht niet te bieden. Tot Teodorczyk op het halfuur weer zijn duivels ontbond. Vanuit een scherpe hoek bracht hij paars-wit op voorsprong, goed voor zijn vijfde goal in vijf wedstrijden.KV Mechelen was even de pedalen kwijt en moest kort voor de rust een nieuwe opdoffer incasseren. Bjelica trok aan de noodrem toen Capel hem aftroefde en liep tegen z’n tweede gele kaart aan.
De bezoekers moesten het de volledige tweede helft met een man minder doen en dat liet zich voelen. We kregen éénrichtingsverkeer te zien, al slaagde Anderlecht er niet in de score op te drijven. Hanni botste tot twee keer toe op Moris en ook Acheampong raakte niet voorbij de KVM-doeleman.
De thuisploeg bleef wel gas geven en vooral Stanciu werkte zich te pletter op zoek naar zijn eerste goal. Zijn beste poging ging evenwel over doel. KV Mechelen kon slechts één keer tegenprikken, Roef stond pal op een schot van Verdier.
Pas een kwartier voor het einde kwam Anderlecht écht dicht bij de verlossende 2-0. Teodorczyk kon van dichtbij de wedstrijd beslissen, maar hij besloot op de lat. Vijf minuten later was het dan toch raak, met wat hulp van scheidsrechter Van de Velde.
Die legde de bal op de stip na een overtreding op Stanciu net buiten de zestien en Tielemans zette de penalty feilloos om. Anderlecht wist zich zegezeker en recht zo weer de rug na de uitschuiver tegen Club Brugge.

mechelen

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...