Stefano Okaka verprutst eigen miljoenen transfer

Stefano Okaka lukte vijftien goals in de competitie en kon een lucratief contract tekenen in China. Dat liep echter op een sisser van formaat uit, met Okaka als grote zondaar.

In China gooien ze met veel geld, om het voetbal er nog wat meer van de grond te krijgen. Jiangsu Suning was rond met Anderlecht over een transfer. Niet alleen Anderlecht zou een goede zaak doen."Okaka kwam naar de onderhandelingen in een jeans en met een pet op en ging vervolgens ongeïnteresseerd in de zetel zitten. De vertegenwoordigers van  Jiangsu Suning legden hem een deal voor van jaarlijks 5 miljoen euro, opgedeeld in verschillende stukken, waaronder portretrechten, premies en een jaarloon, samengeteld om en bij de 5 miljoen euro", stelt Herman Van Holsbeeck in Extra Time. 

"Alleen had Okaka door zijn lakse houding dat niet goed  begrepen en zijn enige reactie naar de voorzitter was, 'dat is toch geen vijf miljoen euro'."  De voorzitter van  Jiangsu Suning had toen al genoeg gezien, hij zei "Discussieer nog even over het loon, ik kom straks wel terug", hij wandelde buiten en we hebben hem nooit meer terug gezien."

De 27-jarige Italiaanse aanvaller ruilde Anderlecht voor Watford FC. Bij de Londense club zit hij aan twaalf speelminuten in het eerste elftal. Anderlecht kreeg zes miljoen euro voor Okaka, waar Jiangsu Suning vijftien miljoen euro had geboden. Okaka verprutste nog meer, want hij had in drie seizoenen in China liefst vijftien miljoen euro kunnen verdienen.

VoetbalBelgië

okaka vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...