Stefano Okaka verprutst eigen miljoenen transfer

Stefano Okaka lukte vijftien goals in de competitie en kon een lucratief contract tekenen in China. Dat liep echter op een sisser van formaat uit, met Okaka als grote zondaar.

In China gooien ze met veel geld, om het voetbal er nog wat meer van de grond te krijgen. Jiangsu Suning was rond met Anderlecht over een transfer. Niet alleen Anderlecht zou een goede zaak doen."Okaka kwam naar de onderhandelingen in een jeans en met een pet op en ging vervolgens ongeÔnteresseerd in de zetel zitten. De vertegenwoordigers van  Jiangsu Suning legden hem een deal voor van jaarlijks 5 miljoen euro, opgedeeld in verschillende stukken, waaronder portretrechten, premies en een jaarloon, samengeteld om en bij de 5 miljoen euro", stelt Herman Van Holsbeeck in Extra Time. 

"Alleen had Okaka door zijn lakse houding dat niet goed  begrepen en zijn enige reactie naar de voorzitter was, 'dat is toch geen vijf miljoen euro'."  De voorzitter van  Jiangsu Suning had toen al genoeg gezien, hij zei "Discussieer nog even over het loon, ik kom straks wel terug", hij wandelde buiten en we hebben hem nooit meer terug gezien."

De 27-jarige Italiaanse aanvaller ruilde Anderlecht voor Watford FC. Bij de Londense club zit hij aan twaalf speelminuten in het eerste elftal. Anderlecht kreeg zes miljoen euro voor Okaka, waar Jiangsu Suning vijftien miljoen euro had geboden. Okaka verprutste nog meer, want hij had in drie seizoenen in China liefst vijftien miljoen euro kunnen verdienen.

VoetbalBelgiŽ

okaka vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...