Hanni: "Stanciu heeft ongelooflijke kwaliteiten wij willen dat hij speelt"

RSC Anderlecht krijgt woensdag al een uitgelezen kans om zich te herpakken na de nederlaag op Club Brugge en neemt het in eigen huis op tegen KV Mechelen. Een belangrijk duel voor de twee grote aanwinsten van Paars-Wit. Uitblinker Sofiane Hanni wil immers schitteren tegen zijn ex-club, tegenvaller Nicolae Stanciu moet dan weer tonnen kritiek van zich af weten te spelen. 


Op de persconferentie daags voor het duel blikte de Algerijnse aanvoerder van Paars-Wit al een keer vooruit. "Het is uiteraard een speciale match voor mij, ik heb er toch twee jaar gespeeld. Het is ook dankzij KVM dat ik nu bij Anderlecht zit. Ik had wel niet verwacht dat het hier zo snel ging gaan. En ook niet dat ik kapitein zou zijn. Al wist ik dat ik de kwaliteiten had om het hier te maken", klonk HLN.be.


“Ik kijk er wel naar uit om tegen KV Mechelen te spelen. Voor mij is het niet zomaar een match”, aldus de 25-jarige spits. “Ik heb twee mooie seizoenen gekend op KV Mechelen - aan hen heb ik ook mijn transfer naar Anderlecht te danken.”  Zijn band met KV Mechelen is nog intact. Als het programma van Anderlecht het toelaat, kijkt Hanni zelfs nog live op televisie naar de matchen van zijn ex-club. Hanni: “De laatste weken was het moeilijker om een wedstrijd mee te pikken. KV Mechelen speelde vaak op dezelfde dag of we waren op afzondering wanneer zij in actie kwamen.” 
En nog iets kort over de wedstrijd. “Als wij honderd procent zijn, dan winnen we. Ik wil wel alle fans van KV Mechelen geruststellen: als ik scoor, zal ik niet uitbundig vieren. Zelfs al valt mijn doelpunt in de 89ste minuut. Dat doe je niet tegen een ex-ploeg”, is hij respectvol. In tegenstelling tot Hanni lukt het topaanwinst Nicolae Stanciu maar niet om de hoge verwachtingen waar te maken. Maar de aanvoerder springt in de bres voor zijn Roemeense ploegmaat. "Nico is niet moe, hij wil spelen. In mijn ogen is hij een topspeler met ongelooflijke kwaliteiten. De hele groep steunt hem, wij willen dat hij speelt."
VoetbalNieuws

hanni mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...