Hanni: "Stanciu heeft ongelooflijke kwaliteiten wij willen dat hij speelt"

RSC Anderlecht krijgt woensdag al een uitgelezen kans om zich te herpakken na de nederlaag op Club Brugge en neemt het in eigen huis op tegen KV Mechelen. Een belangrijk duel voor de twee grote aanwinsten van Paars-Wit. Uitblinker Sofiane Hanni wil immers schitteren tegen zijn ex-club, tegenvaller Nicolae Stanciu moet dan weer tonnen kritiek van zich af weten te spelen. 


Op de persconferentie daags voor het duel blikte de Algerijnse aanvoerder van Paars-Wit al een keer vooruit. "Het is uiteraard een speciale match voor mij, ik heb er toch twee jaar gespeeld. Het is ook dankzij KVM dat ik nu bij Anderlecht zit. Ik had wel niet verwacht dat het hier zo snel ging gaan. En ook niet dat ik kapitein zou zijn. Al wist ik dat ik de kwaliteiten had om het hier te maken", klonk HLN.be.


“Ik kijk er wel naar uit om tegen KV Mechelen te spelen. Voor mij is het niet zomaar een match”, aldus de 25-jarige spits. “Ik heb twee mooie seizoenen gekend op KV Mechelen - aan hen heb ik ook mijn transfer naar Anderlecht te danken.”  Zijn band met KV Mechelen is nog intact. Als het programma van Anderlecht het toelaat, kijkt Hanni zelfs nog live op televisie naar de matchen van zijn ex-club. Hanni: “De laatste weken was het moeilijker om een wedstrijd mee te pikken. KV Mechelen speelde vaak op dezelfde dag of we waren op afzondering wanneer zij in actie kwamen.” 
En nog iets kort over de wedstrijd. “Als wij honderd procent zijn, dan winnen we. Ik wil wel alle fans van KV Mechelen geruststellen: als ik scoor, zal ik niet uitbundig vieren. Zelfs al valt mijn doelpunt in de 89ste minuut. Dat doe je niet tegen een ex-ploeg”, is hij respectvol. In tegenstelling tot Hanni lukt het topaanwinst Nicolae Stanciu maar niet om de hoge verwachtingen waar te maken. Maar de aanvoerder springt in de bres voor zijn Roemeense ploegmaat. "Nico is niet moe, hij wil spelen. In mijn ogen is hij een topspeler met ongelooflijke kwaliteiten. De hele groep steunt hem, wij willen dat hij speelt."
VoetbalNieuws

hanni mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...