Van Holsbeeck: "Deschacht op rechts? Ja, dat was geen goeie beslissing"

Een openhartige Herman Van Holsbeeck heeft maandagavond zijn opwachting gemaakt aan de tafel van Extra Time. De Anderlecht-manager ging de hete hangijzers zoals coach Weiler, de aanpak tegen Club Brugge en het voorlopige falen van topaankoop Stanciu niet uit de weg.Het tactische plannetje van René Weiler tegen Club Brugge, met Olivier Deschacht als rechtsachter, was uiteraard een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in Extra Time.
"Weiler zei voor de match tegen Mainz dat hij geen rechtsachter had. Hij wou op die positie een man met ervaring en hij dacht dat Deschacht de beste oplossing was", legt Van Holsbeeck uit."Ik denk dat Weiler gezien heeft dat Deschacht tegen Mainz, ondanks die strafschopfout, zijn streng trok. Hij ging ervan uit dat dat tegen Club ook zo zou zijn, maar we moeten toegeven dat dat niet de goeie beslissing was. Maar een trainer neemt 1.000 beslissingen per jaar. Een goeie trainer neemt 950 goeie beslissingen, een slechte trainer 300." 
"Weiler is een jonge trainer, die perfect weet wat hij wil. Hij heeft geen goeie beurt gemaakt, maar we mogen hem niet afbranden. Dat gaan wij als bestuur niet doen. Ik ben hier om toe te geven dat het tegen Club Brugge slecht was, maar als je een analyse van Weiler maakt, dan moet je alle wedstrijden op verplaatsing bekijken. Qua resultaten is het toch niet zo slecht? Maar we zien ook wel dat de manier waarop geen champagnevoetbal is."


vanholsbeeck deschacht brugge

Marc Coucke binnenkort Voorzitter Pro League?
Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums

Meer nieuws...