Van Holsbeeck: "Deschacht op rechts? Ja, dat was geen goeie beslissing"

Een openhartige Herman Van Holsbeeck heeft maandagavond zijn opwachting gemaakt aan de tafel van Extra Time. De Anderlecht-manager ging de hete hangijzers zoals coach Weiler, de aanpak tegen Club Brugge en het voorlopige falen van topaankoop Stanciu niet uit de weg.Het tactische plannetje van René Weiler tegen Club Brugge, met Olivier Deschacht als rechtsachter, was uiteraard een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in Extra Time.
"Weiler zei voor de match tegen Mainz dat hij geen rechtsachter had. Hij wou op die positie een man met ervaring en hij dacht dat Deschacht de beste oplossing was", legt Van Holsbeeck uit."Ik denk dat Weiler gezien heeft dat Deschacht tegen Mainz, ondanks die strafschopfout, zijn streng trok. Hij ging ervan uit dat dat tegen Club ook zo zou zijn, maar we moeten toegeven dat dat niet de goeie beslissing was. Maar een trainer neemt 1.000 beslissingen per jaar. Een goeie trainer neemt 950 goeie beslissingen, een slechte trainer 300." 
"Weiler is een jonge trainer, die perfect weet wat hij wil. Hij heeft geen goeie beurt gemaakt, maar we mogen hem niet afbranden. Dat gaan wij als bestuur niet doen. Ik ben hier om toe te geven dat het tegen Club Brugge slecht was, maar als je een analyse van Weiler maakt, dan moet je alle wedstrijden op verplaatsing bekijken. Qua resultaten is het toch niet zo slecht? Maar we zien ook wel dat de manier waarop geen champagnevoetbal is."


vanholsbeeck deschacht brugge

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...