Dendoncker: "Het is wel goed dat we meer dan één systeem kunnen hanteren"

Anderlecht zit zonder rechtsachter. Uros Spajic geraakt ook niet fit voor de wedstrijd in Jan Breydel en als we afgaan op het betoog van René Weiler gisteren, gaat paars-wit ook met drie man centraal in de verdediging uitpakken zondag.


"Ik keek naar wat ik ter beschikking had en daarmee deed ik het", zei Weiler over het systeem dat hij in Mainz hanteerde. Dat betekent dat er een grote kans bestaat dat de elf van donderdag ook zondag op het veld zullen staan. Met jongeling Emmanuel Sowah in de basis dus, want Spajic geraakt niet fit en er is geen andere rechtsachter ter beschikking.
Maar voor de spelers is het wel even aanpassen. Voor de match konden ze er niet op training. Vandaag stond er enkel een uitlooptraining op het programma. Dus hebben ze nog één training om het systeem in te oefenen. "Het was toch wel even aanpassen, ook voor mij", knikte Leander Dendoncker gisteren.


"Het heeft goed uitgepakt en het is ook wel een voordeel dat we meer dan één systeem kunnen hanteren. We kunnen overschakelen waar het moet", zei de middenvelder. "Of we zo ook in Brugge kunnen spelen. Alles kan hé", lachte hij. "We zullen zien."
Want Anderlecht kan de kloof al naar acht punten brengen bij winst. "Dat is nu nog niet belangrijk, maar het zou wel mooi zijn om daar te winnen. We zijn echter een ploeg met veel nieuwe spelers en dat heeft tijd nodig. Maar het gaat beter en beter."

Voetbalkrant

dendoncker

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...