Dendoncker: "Het is wel goed dat we meer dan één systeem kunnen hanteren"

Anderlecht zit zonder rechtsachter. Uros Spajic geraakt ook niet fit voor de wedstrijd in Jan Breydel en als we afgaan op het betoog van René Weiler gisteren, gaat paars-wit ook met drie man centraal in de verdediging uitpakken zondag.


"Ik keek naar wat ik ter beschikking had en daarmee deed ik het", zei Weiler over het systeem dat hij in Mainz hanteerde. Dat betekent dat er een grote kans bestaat dat de elf van donderdag ook zondag op het veld zullen staan. Met jongeling Emmanuel Sowah in de basis dus, want Spajic geraakt niet fit en er is geen andere rechtsachter ter beschikking.
Maar voor de spelers is het wel even aanpassen. Voor de match konden ze er niet op training. Vandaag stond er enkel een uitlooptraining op het programma. Dus hebben ze nog één training om het systeem in te oefenen. "Het was toch wel even aanpassen, ook voor mij", knikte Leander Dendoncker gisteren.


"Het heeft goed uitgepakt en het is ook wel een voordeel dat we meer dan één systeem kunnen hanteren. We kunnen overschakelen waar het moet", zei de middenvelder. "Of we zo ook in Brugge kunnen spelen. Alles kan hé", lachte hij. "We zullen zien."
Want Anderlecht kan de kloof al naar acht punten brengen bij winst. "Dat is nu nog niet belangrijk, maar het zou wel mooi zijn om daar te winnen. We zijn echter een ploeg met veel nieuwe spelers en dat heeft tijd nodig. Maar het gaat beter en beter."

Voetbalkrant

dendoncker

Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic
Toulouse gaat Lukebakio wellicht nog één seizoen huren
Bruno nog te duur voor Anderlecht
Anderlecht denkt weer aan uitbreiding Constant Vanden Stockstadion
Anderlecht toont interesse in Clinton Mata van Charleroi
Andy Najar wellicht langer bij Anderlecht

Meer nieuws...