Dendoncker: "Het is wel goed dat we meer dan één systeem kunnen hanteren"

Anderlecht zit zonder rechtsachter. Uros Spajic geraakt ook niet fit voor de wedstrijd in Jan Breydel en als we afgaan op het betoog van René Weiler gisteren, gaat paars-wit ook met drie man centraal in de verdediging uitpakken zondag.


"Ik keek naar wat ik ter beschikking had en daarmee deed ik het", zei Weiler over het systeem dat hij in Mainz hanteerde. Dat betekent dat er een grote kans bestaat dat de elf van donderdag ook zondag op het veld zullen staan. Met jongeling Emmanuel Sowah in de basis dus, want Spajic geraakt niet fit en er is geen andere rechtsachter ter beschikking.
Maar voor de spelers is het wel even aanpassen. Voor de match konden ze er niet op training. Vandaag stond er enkel een uitlooptraining op het programma. Dus hebben ze nog één training om het systeem in te oefenen. "Het was toch wel even aanpassen, ook voor mij", knikte Leander Dendoncker gisteren.


"Het heeft goed uitgepakt en het is ook wel een voordeel dat we meer dan één systeem kunnen hanteren. We kunnen overschakelen waar het moet", zei de middenvelder. "Of we zo ook in Brugge kunnen spelen. Alles kan hé", lachte hij. "We zullen zien."
Want Anderlecht kan de kloof al naar acht punten brengen bij winst. "Dat is nu nog niet belangrijk, maar het zou wel mooi zijn om daar te winnen. We zijn echter een ploeg met veel nieuwe spelers en dat heeft tijd nodig. Maar het gaat beter en beter."

Voetbalkrant

dendoncker

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...