Van Holsbeeck: "In tweede deel competitie echte Anderlecht zien"

Herman Van Holsbeeck heeft voor het eerst sinds lang nog eens met de pers gesproken. De Anderlecht-manager overschouwt de transferperiode en de aanpak van de nieuwe coach René Weiler. Over Olivier Deschacht, die verdacht wordt van gokfraude, zegt hij: "Olivier heeft me verteld dat hij niks mispeuterd heeft."


Herman Van Holsbeeck komt bij Sporza nog eens terug op de voorbije zomer en de vele wijzigingen in de kern van Anderlecht. "Het waren de lastigste drie maanden van mijn carrière. Het was hectisch vanaf de laatste competitiematch van vorig seizoen tot op de laatste dag van de transferperiode", vertelt Van Holsbeeck.


"We staan nu op kop, maar dat is slechts een momentopname. Op het einde van de rit moet je eerste staan. Die eerste plaats van nu is niet zo belangrijk. Dit is nog geen groots Anderlecht. We zijn nog aan het bouwen en in januari zullen we doen wat we denken te moeten doen.Dus we zullen ons zeker nog versterken. In het tweede deel van de competitie hopen we dan het echte Anderlecht te zien.""De nieuwe coach is iemand die - ondanks zijn vriendelijke uiterlijk - zegt waar het op staat. Hij heeft bewezen dat hij iedereen durft aan te pakken, op een goeie en beleefde manier. Als je niet uitvoert wat hij vraagt, heb je op termijn een probleem. In het begin was er een probleempje tussen Weiler en Kara, maar die heeft ingezien dat hij alleen maar beter kon worden als hij doet wat de trainer vraagt. Nu zien we een Kara zoals we die al lang niet meer gezien hadden."


"Stanciu? Hij begon heel sterk en je zag onmiddellijk zijn talent, maar nu kent hij een terugval. Met hoge verwachtingen naar Anderlecht komen is ook niet evident. Maar op de training zie je zijn potentieel, alleen komt het er in de wedstrijden niet altijd uit. Maar Stanciu heeft voldoende talent, beschikt over een goeie mentaliteit en blijft hard werken als het minder gaat. Op termijn komt het in orde met hem. Trouwens dat heb ik ook gezien bij spelers als Lucas Biglia en Matias Suarez. Vergeet niet dat hij nog maar 23 is. Weg uit zijn land, in een andere cultuur. En vergeet ook vooral niet: een ander niveau. Want de Belgische competitie is de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Kijk maar naar de resultaten in Europa, die zeggen veel. Ach, wie een beetje van voetbal kent, ziet dat hij veel meer kwaliteiten heeft dan hij tot nu toe laten zien heeft. Wij zijn er zeker van dat die eruit zullen komen." Herman Van Holsbeeck kreeg ook af te rekenen met een extrasportief probleem. Boegbeeld Olivier Deschacht is betrokken in een onderzoek naar gokfraude. "Olivier heeft me verteld dat hij nooit op verlies van Anderlecht gegokt heeft en dat hij niks mispeuterd heeft", klinkt het. "Ollie heeft zich al voldoende bewezen als een echte clubman en zolang niet bewezen is dat hij iets gedaan heeft wat niet kan, zullen we hem tot op het bot verdedigen."


Van Holsbeeck ziet wel dingen die moeten veranderen. "Het is tijd dat de gokreglementering eens onder handen genomen wordt. Ik zie op veel shirts publiciteit van gokbedrijven. Er moet eens een lijn getrokken worden van wat mag en niet mag. Zelf zullen we afspraken maken met de jonge spelers en een aantal lessen geven over wat ze zeker niet zullen mogen doen."

Sporza

vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...